Als je je muursticker thuis hebt ontvangen, wil je deze natuurlijk wel mooi op de muur plakken. Lees daarom voordat je aan de slag gaat deze plakinstructies voor muurstickers om te zorgen dat je sticker goed op de muur blijft zitten, zonder bijvoorbeeld luchtbelletjes erin. 

Onze muurstickers zijn zelfklevende ontwerpen die uit vinyl zijn gesneden. vinyl is een sterk materiaal dat resistent is tegen vocht. Je kunt dit materiaal op een muur, een houten ondergrond, tegen fijn gips (zonder structuur), over glad behang (geen glasvezelbehang), op glas, deuren en ramen plakken, zolang de ondergrond maar schoon, droog en geheel glad is. Let op dat je muurstickers niet op elke geverfde muur kunt plakken. Muren met een beschermende niet-luchtdoorlatende verf, met extra matte of vuilafstotende muurverf zijn niet geschikt om met een sticker te beplakken. Als je vragen hierover hebt, kun je vooraf contact met ons opnemen. 
Ultimate Tuning is niet verantwoordelijk voor het al dan niet blijven plakken van de sticker op een (geverfde) muur. 

De sticker van vinyl die je thuis ontvangt, bestaat uit drie onderdelen: 

  • de ondergrond waar de sticker op geplakt is.
  • de sticker zelf. 
  • een applicatielaag die ervoor zorgt dat je de sticker in zijn geheel op de muur kunt plakken.

Let erop dat je de lagen in de juiste volgorde volgens de plakinstructies aanbrengt en verwijdert, om te zorgen dat de sticker goed op de muur bevestigd wordt. 

 

Opplakken van interieurstickers 
De belangrijkste voorwaarde voor het aanbrengen van muurstickers is dat de ondergrond glad, schoon (vrij van stof, vet, silicone en latex) en droog is. Muren waar vocht in zit zijn niet geschikt om te beplakken. Recent geverfde muren dienen goed gedroogd te zijn zodat het vocht uit de muur is en de muur uitgehard is. Dit kan een week tot drie weken duren. Ook op een muur met slechte kwaliteit muurverf, met vuilafstotende muurverf of kalkverf zal de sticker niet goed hechten. 

De meeste muurstickers bestaan uit verschillende delen, die je in een door jouw gewenste vorm kunt plakken. Desgewenst kun je de individuele delen losknippen en de sticker naar eigen inzicht in delen opplakken. Je kunt ook de vorm behouden waarin je de sticker ontvangt, volg dan gelijk de instructies voor bevestiging van je muursticker. 
Het wordt aanbevolen om grote muurstickers met twee personen op de muur te plakken.

 

Stap 1 
Rol de sticker uit en breng de bijgeleverde Oracal Applicatie Tape aan en druk deze goed aan op de sticker, zodat de sticker zelf goed aan de voorste applicatielaag blijft kleven. Let erop dat je de sticker heel goed aandrukt het liefste met een Rakel of (bijvoorbeeld met een theedoek) voordat je de achterkant van de sticker loshaalt. Vooral als de sticker kleine delen en dunne lijntjes bevat is dit extra belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je de achterkant kunt loshalen, zonder dat de sticker loskomt van de applicatielaag. 

Stap 2 (voor grote stickers) 
Tip als de sticker groot is: hang de sticker op de gewenste plaats op met een stuk tape. Plak in het midden van de interieursticker een stuk tape van boven naar beneden. Vouw één van beide zijden voorzichtig om en trek voorzichtig de ondergrondlaag los. Let er goed op dat de de sticker aan de applicatielaag blijft plakken. Knip nu de ondergrondlaag af van de loshangende helft van de muursticker.

Stap 2 (voor kleine stickers) 
Is de sticker klein en handelbaar door één persoon, dan kun je de ondergrondlaag/achterkant van de sticker in één keer verwijderen en de sticker rechtstreeks met de applicatielaag op de muur plakken. Let ook hier goed op dat de sticker aan de applicatielaag blijft plakken als je de ondergrondlaag verwijdert. 

Stap 3 
Plak de sticker gelijkmatig van binnen naar buiten op de muur. Druk de sticker goed aan met een Rakel of met de hand en zorg dat er geen luchtbubbels achterblijven. Let op: haal de applicatielaag niet van de sticker af. 

Stap 4 
Volg nu dezelfde werkwijze (stap 3 en 4) voor de andere kant van de interieursticker als je met een grote sticker werkt. Druk het geheel goed aan. 

Stap 5 
Laat de sticker met de applicatielaag minimaal een uur inwerken. 

Stap 6 
Trek na minimaal een uur gewacht te hebben langzaam voorzichtig de applicatielaag van de muur en de sticker af, zodat alleen de interieursticker op de muur achterblijft. Rol de appliatielaag langs de muur van de sticker af en let goed op dat je geen delen van de sticker mee trekt. Het is hierbij belangrijk dat je de applicatielaag niet in één harde ruk van de sticker lostrekt, maar deze geleidelijk verwijdert en dat je de applicatielaag niet naar jezelf toetrekt, maar langs de muur afrolt.

Stap 7 
Duw de sticker nog een keer goed aan op de muur, van binnen naar buiten, zodat er geen luchtbellen achterblijven. 

En geniet van het eindresultaat. Zelf muurstickers bevestigen: Snel en gemakkelijk! 

 

 

Tips en Tricks 

  • Haal de sticker uit de verpakking en rol deze ruime tijd voordat je gaat beginnen met het opplakken uit. De sticker rolt dan minder snel in elkaar en is beter handelbaar. 
  • Bewaar de sticker niet langer dan een paar weken alvorens te beginnen met opplakken. Als de sticker in vochtige/warme ruimtes bewaard wordt kan het plakvermogen afnemen.
  • De mogelijke kreukels door het oprollen c.q. transport ziten voornamelijk in de papieren voor- en achterlaag. Mogelijke kreukels in het vinyl verdwijnen normaliter na een paar dagen door de sticker goed aan te duwen en aan te wrijven op een harde ondergrond.

 

 

 

© 2011 - 2017 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel