Wat is het verschil tussen een Wrap Folie en Sticker Folie?

Het belangrijkste verschil is zoals de namen al doen vermoeden het verschil tussen de aanbreng mogelijkheden. Een sticker folie is dan ook puur geschikt voor stickers terwijl een Wrap folie ook de mogelijkheid bied om gebruikt te worden om stickers uit te fabriceren.

Een sticker folie beschikt ten opzichte van een Wrap Folie "vaak" niet over een bubblefree plaklaag en laat zich niet vervormen.

 

Kan ik met alle Wrap Folies alles beplakken ?

Doorgaans kunt u met een wrap folie 95% van alle objecten beplakken, echter bestaat de kans dat u voor uw project net een andere / specifieke folie nodig heeft.

Een standaard mat of glans kleur wrap folie is ten opzichte van een hoogglans wrap of chroom wrap een stuk dunner en hierdoor meer geschikt voor dagelijks gebruik. Een dikkere folie vergt iets meer handigheid en tijd om aan te brengen, daarbij is een Hoogglans of Chroom folie minder geschikt voor 3d en extreme vervorming, meer informatie hierover vind u hieronder.

Vragen over welke folie u nodig heeft ? of wilt u weten of de door u gewenste folie ook geschikt is voor uw project ? Wij adviseren u graag via onze persoonlijke klantenservice.

 

Hoe vervormbaar zijn de folie’s ?

Alle Wrap Folie’s zijn doorgaans vervormbaar echter is de ene folie de andere niet waardoor niet alle folie geschikt zijn voor 3D en extreme vervorming.

De meest vervormbare Wrap Folie’s zijn de 3M 1080 en 3M 1380 Series; Oracal 970 en 975 Series en de Avery Supreme Wrapping Films. Dit zijn als het ware de zachtste folie’s en bieden bovendien een excellente 3D-vervormbaarheid voor toepassingen in diepe geulen en contouren.

Een Chroom en/of een Hoogglans Wrap Folie uit bijvoorbeeld de CH of GL-800 Series is een stuk dikker dan een standaard Mat of Glans Kleur Wrap Folie uit dezelfde Serie. 

Een Chroom en/of Hoogglans Wrap Folie is doorgaans met gebruik van warmte licht vervormbaar en aldus geschikt voor licht gebogen oppervlakken, echter geen 3D en extreme vervormingen. Tevens bezitten deze folies over een hoge dimensionele stabiliteit en hebben deze tevens een breed bereik betreffende de aanbrengtemperatuur.

Op cruciale ondergronden en randen raden wij wel altijd het gebruik aan van de 3M VHB Primer 94

Deze 3M Primer zorgt voor hoge hechting op kritieke ondergronden zoals PE, PP, ABS, PET/PBT-mengvormen, beton, hout, glas, metaal en beschilderde metalen oppervlakken. Waardoor u dus niet meer bang hoeft te zijn dat de folie kort na het aanbrengen weer loskomt van de ondergrond.

 

Kan de 3M 1080 en 1380 met water worden aangebracht ?

Nee, 3M raad het af om deze folie's in combinatie met water aan te brengen. Wel kan er gebruik worden gemaakt van water om het oppervlakte (bovenkant) te bevochtigen om een gladdere oppervlakte te creëren voor de rakel. 

 

Is een auto wrappen met Mat of 3D Carbon Folie eenvoudig?

Ja, zolang u maar een (haar)föhn of het liefst een instelbare föhn en eventueel een Rakel met Vilt gebruikt. Een foutje gemaakt? Verwarm dan altijd de folie met de föhn en u kunt deze rustig lostrekken. Indien u de folie bij het lostrekken niet verwamt bestaat de kans dat de folie gaat scheuren, vooral als al een grote gedeelte gemonteerd is. 

Daarnaast verkopen wij wrap folies van 160-260 micron dik, onze concurrentie biedt u 90-120 micron wrap folies aan. Al onze folie's beschikken ook over een zelf plakkende achterkant met lijmlaag bestaande uit een herpositioneerbare lijm met luchtkanaaltjes . Deze techniek zorgt ervoor dat eventuele achtergebleven luchtbellen eenvoudig kunnen worden verwijderd.

Daarnaast zorgt de herpositioneerbare stickerlijm ervoor dat het plakken van een groot stuk folie een heel stuk gemakkelijker wordt en staat het toe een gedeelte dat niet goed geplakt is los te halen en weer opnieuw te plakken. Als de Folie niet al te groot is en niet is aangedrukt, kan deze zelfs in combinatie met warmte in zijn geheel los gehaald en opnieuw geplakt worden.

 

Kan een wrap worden geïnstalleerd over krassen, deuken of roest?

Een Wrap Folie is doorgaans erg dun en flexibel om alle contouren van uw voertuig mooi te laten overkomen, maar dat betekent ook dat elke imperfectie zoals een kras of een deuk, door de folie heen zichtbaar zal blijven.

Roest is een andere zaak. Een Wrap Folie zal zich alleen laten hechten aan een solide en schoon oppervlak van een onbeschadigd voertuig. Als er roest aanwezig is, zal de folie zich alleen aan de roest hechten. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de film van het voertuig afvalt of loslaat net zoals roest dit doet. Voordat u uw tijd en geld steekt in het wrappen van een beschadigd of roestig voertuig , raden we u aan deze eerst te repareren met plamuur en af te maken met een epoxy primer / sealer, OEM verf en / of blanke lak.  De reparatie dient vervolgens eerst uit te harden conform door de fabrikant gespecificeerde tijdsperiode voordat u de folie gaat aanbrengen.

 

Hecht een Wrap Folie op Plamuur ?

Nee, een Wrap Folie laat zich niet hechten op plamuur. Een epoxy primer / sealer, OEM verf en / of blanke lak dient altijd over de plamuur te worden aangebracht. Hierna dient deze eerst uit te harden conform door de fabrikant gespecificeerde tijdsperiode voordat u de folie gaat aanbrengen.

 

Kan het milieu ( zon, regel, hagel ect. ) de wrap beschadigen?

Wrap folies (net zoals verf) kunnen worden aangetast door langdurige blootstelling aan zon, diverse weersinvloeden en verontreinigende stoffen, met name op horizontale oppervlakken zoals de motorkap, kofferbak en dak. Indien mogelijk, zet een beplakte voertuig in een garage of in ieder geval in een schaduwrijk gebied gedurende de dag. 'S Nachts dient u de auto tegen dauw of regen te beschermen, welke zure verontreinigende stoffen kunnen bevatten (een veel voorkomend probleem in veel grote grootstedelijke gebieden). 

Wanneer een garage niet beschikbaar is, dek uw voertuig dan overdags en 's nachts af met een hoes . 

Als uw wrap folie verkleurt of bruin wordt (veroorzaakt door blootstelling aan de zon of zure vervuiling), dient u de wrap folie onmiddellijk te verwijderen van het voertuig om de doordrukking aan de onderliggende verf te voorkomen. 

 

Is het structuur op de aangeboden folies voelbaar en op welke zijde lopen deze ?

Alle aangeboden folies waarin een structuur / reliëf verwerkt is, is het structuur of reliëf niet alleen zichtbaar voor het oog maar voelbaar. Het reliëf reflecteert het omgevingslicht afhankelijk van de inkijkhoek en laat het patroon leven. Het structuur / reliëf zijn echter slechts aan 1 zijde zichtbaar en voelbaar, bij montage aan de binnenzijde van bijvoorbeeld een raam zal het structuur of reliëf niet zichtbaar zijn. Om ervoor te zorgen dat zo goed als alle projecten ook in één geheel gewrapt kunnen worden loopt het structuur van alle merken en type folies altijd over de langste / bestelbare lengte en niet de standaart breedte van 152 cm. Bij afname van bijvoorbeeld 200 x 152 cm loopt het structuur dus over de bestelde lengte van 200 cm. 

 

Kunnen bepaalde kleuren of structuren van kleur verschillen bij montage in verschillende richtingen ? 

Ja, sommige folie's zoals met een geborstelde metaalstructuur of een Satin Pearl White / Red kan de aangebrachte richting zorgen voor een verschil in kleur. Dit zijn NON-Directional folie's welke het liefste overal in dezelfde richting aangebracht dienen te worden.

Daarbij kunnen alle folies van alle merken ook van batch-tot-batch iets in kleur verschillen. Voor de meest consistente kleur, raden wij ook altijd aan om de benodigde hoeveelheid folie in 1 keer aan te schaffen en niet in etappes. Wij houden er dan ook altijd rekening mee dat de door u bestelde folie uit dezelfde batch afkomstig is. Indien de gewenste hoeveelheid folie bij ons niet op voorraad is of niet allemaal afkomstig is uit dezelfde batch zullen wij de volledige hoeveelheid nieuw bij de fabrikant bestellen.

 

De bovenste glanzende laag komt los?!

Op diverse folie’s hebben wij een extra beschermlaag aangebracht welke de folie’s beschermen tijdens het klaar maken van uw bestelling en tegen eventuele transportschade / krassen.
Deze extra beschermlaag dient echter altijd voor montage verwijdert te worden, deze is zéér eenvoudig te verwijderen en geen onderdeel van het uiteindelijke eindresultaat.
Bij alle folie’s welke voorzien zijn van deze extra beschermlaag wordt een notificatie blad meegeleverd.
Meer informatie hierover kunt u terug vinden via de volgende link.

 

Wat is het verschil tussen Carbon Folie First Class Serie en de Buget Fine / Groot Serie ?

Het verschil tussen de Zwart Carbon Budget Fine Serie en de Groot is vooral de structuurdikte. De Zwart Carbon Groot Serie heeft de Originele structuurdikte terwijl de Fine juist een kleinere structuur heeft voor een fijner resultaat en speciaal voor de kleinere onderdelen. 

Daarnaast hebben wij ook de Originele Zwart Carbon First Class Serie in ons assortiment deze is met een folie dikte van 180 micron van een dikkere kwaliteit dan de Budget Serie welke een dikte heeft van 160 micron.  Het Totale verschil in dikte bedraagt 60 Micron 

 

 Budget Fine KwaliteitBudget Groot KwaliteitFirst Class Kwaliteit 
    
Dikte Folie160 Micron160 Micron180 Micron
Dikte Lijm20 Micron20 Micron30 Micron
Dikte Siliconenpapier140 Micron140 Micron180 Micron
    
Totaal320 Micron320 Micron390 Micron

 

Hoe worden de folie's verzonden ?

Na het plaatsen van uw bestelling zal de door u bestelde folie('s) in de gewenste afmetingen op maat worden gemaakt .
Wij vouwen nooit folie's, zoals onze concurrenten doen !
Alle folie's worden door ons altijd verzonden in een speciale beschermende koker zodat u geen gevouwen folie ontvangt ! 

 

Auto wrappen met Wrap Fole, hoeveel meter heb ik nodig?

Voor een gemiddelde auto heeft u ongeveer 7 - 12 meter Wrap Folie nodig. 
Voor een middel / grote wagen heeft u ongeveer 12 - 16 meter Wrap Folie nodig.
Voor een Grote wagen / SUV heeft u tussen de 16 - 25 meter Wrap Folie nodig.

 

Er zit een kreukel/vouw in de 3D carbon folie !

Maakt u zich géén zorgen. De 3D carbon folie is een waanzinnig product en kreukels/vouwen zijn zonder probleem (evt met föhn) eruit te halen.Hoe zit het met de garantie?

Voordat wij uw bestelling de deur uit doen wordt deze uitvoerig gecontroleerd en getest op gebreken. Bij gebreken of oneffenheden wordt uw bestelling niet verzonden maar vervangen met een onbeschadigd/werkend product, waarna uw bestelling alsnog zo spoedig mogelijk verzonden wordt. Daarnaast besteden wij uiterste zorg aan het goed verpakken van uw bestelling om transportschade te voorkomen.

 

© 2011 - 2018 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel