Veel mensen denken dat het strak opplakken van een sticker alleen is weggelegd voor professionals. Echter komen er steeds meer en beter materialen op de markt die juist gericht zijn op de niet-professionele plakker. Wij verkopen dan ook juist alleen deze folie's zodat iedereen leuk en gemakkelijk aan de slag kan gaan om hun ideeën te realiseren! 

Maar waarom is de ene plakklus net iets moeilijker dan de andere?

Zie ook de Instructievideo's

 

Het formaat van de te beplakken onderdeel

De eerste horde die invloed heeft is het formaat van de folie of sticker. Vaak is het zo : hoe groter des te lastiger. Een sticker van 1x1 cm kan iedereen plakken, een sticker van 1 bij 1 meter wordt een stuk moeilijker.

 

De dikte van het stickermateriaal

De dikte van de Folie heeft een grote invloed. Een dunne Wrap Folie is vele malen lastiger te plakken dan een dik materiaal. Dunne materialen zijn gevoelig voor plooien omdat ze soepeler zijn en daardoor gemakkelijk uitrekken. Iets te veel kracht en de Folie wordt niet meer strak of scheurt! Dikke materialen zitten altijd strak. 

 

De ondergrond waar op geplakt wordt

Ook de ondergrond telt mee. Een gebogen ondergrond is lastiger dan een vlakke en vereist de juiste aanpak. Een spiegelgladde ondergrond is lastiger dan een gestructureerde ondergrond omdat de lucht onder de sticker moeilijker weg kan. Een groffe niet-vlakke ondergrond stelt eisen aan de folie, die juist weer erg soepel moet zijn.

Vaak moet er dan ook warmte gebruikt worden om de folie goed aan te laten sluiten zonder luchtbellen. Het volledig inpakken van een auto (“car wrappen”) is daar een goed voorbeeld van. Hierbij geld dan ook weer dat de folie verwarmt dient te worden met een instelbare verfbrander ( max. 90 Graden ) of het liefste met een haarföhn. 

 

De lijmsoort van de sticker

Erg belangrijk is de lijmsoort. Door de oneindige hoeveelheid aan combinaties van ondergrond en toepassingseisen bestaan er vele verschillende soorten stickerlijmen. Sommige lijmen hebben een zeer hoge aanvangskleefkracht of “tack” om er voor te zorgen dat ze meteen goed vastzitten. Andere stickerlijmen zijn bedoeld om na verloop van tijd gemakkelijk te verwijderen. Veel modern lijmen zijn in beginsel herpositioneerbaar maar gaan goed vast zitten als ze worden aangedrukt (“pressure sensitive”).  

Alle Wrap Folie's die wij verkopen beschikken over een herpositioneerbare stickerlijm. Een herpositioneerbare stickerlijm maakt het opplakken van een grote sticker een heel stuk gemakkelijker en staat toe een gedeelte dat niet goed geplakt is los te halen en weer opnieuw te plakken. Als de Folie niet al te groot is en niet is aangedrukt, kan deze zelfs in zijn geheel los gehaald en opnieuw geplakt worden.

 

Luchtkanaaltjes in de lijm

Tevens bevatten al onze folie luchtkanaaltjes in de lijm (3M™ Comply technologie,  3M™ Controltac™  technologie en RapidAir® Technology).

Door het toepassen van deze luchtkanaaltjes in de lijmlaag wordt het gemakkelijk om luchtbellen en plooien onder de Folie en Stickers glad te wrijven. De lijmlaag is dan niet volledig glad maar heeft kleine uitgespaarde haarlijntjes waar de lucht langs weg kan of de lijmlaag bestaat uit kleine puntjes (dotjes) met lijm.

Wij passen dan ook een combinatie van een herpositioneerbare lijm en luchtkanaaltjes toe voor optimaal plakgemak.

 

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Hoe groter de te beplakken onderdeel of sticker, des te belangrijker het is de juiste werkwijze te hanteren en de klus met meerdere mensen uit te voeren. Doe het plakken niet even tussendoor, maar zorg er voor dat u rustig en ongestoord kunt werken. Spreek van te voren af wie wat doet. En natuurlijk geldt: oefening baart kunst. De eerste keer is nooit gemakkelijk, maar met het juiste materiaal bent u vaak na een paar keer al een echte pro...

 

Goed advies

En uiteraad is een goed advies erg belangrijk, UltimateTuning.nl geeft altijd eerlijk advies over hoe u het beste kunt aanpakken. Hieronder treft u tevens de plakinstructies aan die voor ons volledig assortiment gebruikt kunnen worden :

 

► Plakinstructies

De Plakinstructies voor onze Wrap Folie's kunt hier dowloaden
De Plakinstructies voor onze Tint Folie's kunt hier dowloaden

 

 

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel