Het aanbrengen van een sticker is zeer eenvoudig, het is echter wel belangrijk dat de stappen goed gevolgd worden.

Uiteraard geven deze handleidingen geen garantie op de montage. Er spelen vele factoren een rol bij het perfect plakken van stickers.  Onze stickers plakken niet goed bij een te lage of te hoge buitentemperatuur, op onbewerkt / ongelakt hout of ruw kunststof (zoals ongelakte (spiegel)kappen of ongelakte bumpers) en op ( groffe / gebobbelde ) gestructueerde oppervlakes.
Uiteraard is zelf montage altijd voor eigen risico.

 

Stap 1: 

Voordat u de Stickers wenst aan te brengen dient u er zorg voor te dragen of de buitentemperatuur als zowel de ondergrond een temperatuur hebben tussen de >10°C en <30°C, echter raden wij altijd een minimale temperatuur aan van 18°C – 20°C voor zowel de omgeving als oppervlakte.

 

Stap 2:

Vervolgens dient u ervoor te zorgen dat de oppervlakte goed schoon is, indien de oppervlakte niet grondig schoon is gemaakt zullen de Stickers niet goed kunnen hechten en zullen deze uiteindelijk los kunnen komen. Gebruik hiervoor een goede ontvetter en zorg dat het oppervlak goed droog is. Gebruik echter geen brandspiritus, glassex of gelijkend schoonmaakmiddel omdat deze silcionen bevatten. De siliconen worden in het schoonmaakmiddel gedaan om er voor te zorgen dat vuil minder goed hecht. Stickers plakken hier echter ook niet op. Veel beter is het om een klein beetje zeepsop te gebruiken, of een andere zuivere onvetter (groene zeep, ammoniak). Ook bieden wij speciale 3M schoonmaakdoekjes aan met 70% Isopropyl Alcohol waarmee de ergste en meeste onzichtbare vuil verwijderd wordt.

Het aanbrengen van Stickers op een pas gewaxte / gepoetste auto is dan ook niet aan te raden ! Het reinigen met slechts alleen een Isopropyl Alcohol schoonmaakdoekje zal in de meeste gevallen dan ook niet afdoende zijn !

 

Stap 3: 

Druk voordat u de sticker loshaalt van de bijgeleverde Oracal Applicatie Tape altijd nogmaals goed aan met bijvoorbeeld een Rakel. Het is belangrijk dat de volledige sticker gehecht is aan de Applicatie Tape. In sommige gevallen, zoals bij temperatuursverschillen, kunnen delen van de sticker tijdens de verzending loskomen van de Applicatie Tape of de Applicatie Tape van het siliconenpapier.  Het is dan wel van belang dat dit gedaan wordt op een gladde ondergrond, anders bestaat namelijk de kans dat eventuele oneffenheden in de stickers worden gedrukt. Hierdoor wordt de sticker weer glad en vast geplakt aan de applicatietape, dit dient voorzichtig vooraf gedaan te worden alvorens deze gemonteerd zal worden.

Bij sommige gestructureerde folie's ( Carbon , Brushed Aluminium ) dient de Applicatie Tape lichtelijk verwarmd te worden of wordt i.v.m. de gekozen verzending de Oracal Applicatie Tape los bijgeleverd. Plak in dit geval de bijgeleverde Oracal Applicatie Tape op de sticker en druk deze goed aan met bijvoorbeeld een Rakel. Zorg er dan voor dat er geen bubbels ontstaan!

 

Stap 4: 

Haal vervolgens voorzichtig de doorzichtige Applicatie Tape inclusief de sticker van de ondergrond af. Zorg hierbij dat de volledige sticker meekomt als deze losgehaald wordt. Trek niet in 1x de Applicatie Tape los! Indien niet alle letters en/of onderdelen met de Applicatie Tape meekomen kunt u deze namelijk nog terugvouwen om vervolgens opnieuw aan te drukken.
Mocht de Sticker niet 'volledig' met de Applicatie Tape mee los komen dan kunt u het beste de Sticker vanaf de achterkant los maken. Dit doet u d.m.v. de Sticker op z'n kop te leggen en de achterkant onder een hoek van 90° los te halen, hierbij dient u dan zorg te dragen dat de Sticker zelf aan de Applicatie Tape blijft plakken.

 

Stap 5: 

Wij maken gebruik van een Premium doorzichtige Applicatie Tape i.p.v. een papieren Tape zodat onze Stickers gemakkelijker uit te lijnen zijn.
Lijn de sticker voorzichtig uit. Op het moment dat dit gelukt is kan de sticker aangebracht worden. Om bubbels te vermijden raden wij aan om de sticker van links naar rechts aan te brengen, hierbij dient u enige druk op de sticker uit te oefenen om zo al het achtergebleven lucht weg te drukken, hiervoor kunt u het beste een Rakel gebruiken.

 

Stap 6: 

Verwijder voorzichtig en onder een schuine hoek de doorzichtige Applicatie Tape en zorg ervoor dat de Sticker goed blijft plakken. Indien niet alle letters en/of onderdelen blijfen zitten dient u deze samen met de Applicatie Tape voorzichtig terug te vouwen om deze vervolgens weer goed aan te drukken. Trek dan ook nooit in 1x de Applicatie Tape los! daar dit kan leiden tot eventuele scheuren in de Sticker !
Zodra u de Applicatie Tape verwijdert heeft dient u, indien nodig, de sticker nog eens goed aan te drukken. 

 

Stap 7: 

Klaar! uw Sticker is geplakt.

 

 

 

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel