Tips voor het aanbrengen van Stickers en Wrap Folie bij koud weer.
 

Het plakken van zowel een Sticker als Wrap Folie is bij Koud en Nat weer niet wenselijk. Mede omdat de lijmlaag zich minder goed laat hechten.

De meest ideale temperatuur om een Sticker of Wrap Folie te plakken is tussen de >10°C en <30°C. Lagere en hogere temperaturen hebben een negatief effect op de plakkracht. Als het te koud is, wordt de lijm hard en dik waardoor deze zich slecht tot niet laat hechten, tevens zal deze op de lange termijn eerder loslaten.
Eenmaal geplakt kunnen de meeste Stickers en Wrap Folies temperaturen aan van -40°C tot 110°C. Let op: dit geldt alleen als de stickers onder de juiste omstandigheden geplakt zijn. 

Naast de aanbreng / plaktemperatuur is ook de temperatuur van de ondergrond van groot belang.
Is het oppervlakte kouder dan 10°C of warmer dan 30°C ? Dan zal de Sticker ook minder goed plakken of laat zich niet de ondergrond hechten.  Bij een te koud oppervlakte kunt u het oppervlakte eventueel lichtelijk verwarmen met een föhn.
Echter bij een lage buitentemperatuur zal het oppervlakte altijd weer afkoelen onder de gewenste aanbreng temperatuur. Waardoor het niet aan te raden is om een Sticker aan te brengen.

De lijm van de sticker en wrap folie heeft namelijk altijd tijd nodig om goed aan te hechten en zich te zetten naar de nieuwe ondergrond. De optimale hechting wordt vaak pas na 48 uur bereikt.
De meeste lijmen zijn “pressure sensitive”, hetgeen betekent dat ze beter gaan plakken als ze goed worden aangedrukt. Wij raden dan ook altijd aan de geplakte sticker goed aan te drukken.

 

Belangrijkste Tips:

  • Wees bij koud weer extra voorzichtig met het aanbrengen en houd er rekening mee dat lijm tot 48 uur werkt! Vooral speciale kleuren zoals; Chroom, Glitter, Aluminium en Carbon hebben een goede hechtingstijd nodig.
  • Breng het liefste bij buitentemperaturen lager dan <4 graden geen Stickers en/of Wrap Folie's aan! Uiteraard is zelf montage altijd voor eigen risico.
  • Bewaar Wrap Folie’s en Stickers die nog niet opgeplakt zijn niet te koud of te vochtig, het liefste op kamertemperatuur en binnenshuis. De lijm kan namelijk bevriezen, daardoor droogt de lijm uit en zal een Wrap Folie en Sticker minder goed blijven zitten op het moment dat ze opgeplakt zijn.
  • Bij Winterse omstandigheden dient u er extra zorg voor te dragen dat de ondergrond goed schoon en ontvet is, anders hecht de Wrap Folie of Sticker minder goed.

 

 

 

 

 

© 2011 - 2018 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel