Stickers Verwijderen

Het verwijderen van stickers kan soms een vervelende of lastige klus zijn. Hoe gemakkelijk een sticker loslaat hangt af van meerdere factoren zoals; Hoe oud de Sticker is, hoelang deze gemonteerd zit, de weersomstandigheden tijdens zowel de montage als demontage, de geplakte ondergrond en onder welke omstandigheden de stickers geplakt en gebruikt zijn.

Onze stickers zijn altijd weer te verwijderen. Graag verlenen wij u Tips en Tricks hoe u uw Stickers kunt verwijderen. Let wel, dit geeft u geen garantie dat het altijd gemakkelijk op deze manier gaat.
 

Voorzichtigheid is altijd geboden, niet elk middel is voor elke ondergrond geschikt. Diverse schoonmaakmiddelen kunnen schade aanbrengen aan uw lak of plastic onderdelen. Elk middel dient u altijd eerst op een onopvallende plek te testen of het geen invloed heeft op het materiaal en/of de kleur. Dit kunt u doen door een klein beetje van de vloeistof aan te brengen. 

Zo raden wij terpentine, thinner en stickerverwijderaar ten zeertste af bij lak, dit kan namelijk uw lak aantasten en/of dof maken!

 

Stickers aangebracht op Lak verwijderen

Stickers die op Lak gemonteerd zijn dient u voorzichtiger te verwijderen, uiteraard wilt u de lak eronder en er omheen niet beschadigen.
De beste methode hiervoor is om de Sticker eerst goed met een föhn te verwarmen. Vervolgens dient u voorzichtig met de nagel een hoekje los te halen.  Zodra dit gelukt is dient u de sticker constant warm te houden en voorzichtig verder los te trekken. 
Hoe warmer de sticker en buitentemperatuur is, hoe flexibeler dat deze wordt en hoe eenvoudiger deze bij elkaar blijft om los te trekken.
Echter maak de Sticker niet te warm, de sticker wordt dan namelijk weer te dun en zacht waardoor deze makkelijker kan scheuren.

 

Stickers aangebracht op Ramen / Glas verwijderen.

Als stickers op ramen of glas gemonteerd zijn geweest zijn deze doorgaans altijd weer goed te verwijderen. Daar een raam glad is kunnen Stickers echter wel heel goed vast zitten, maar omdat een raam juist ook glad is hoeft u zich minder zorgen te maken voor eventuele beschadigingen.
Als eerste dient u de sticker weer goed warm maken met bijvoorbeeld een föhn, vervolgens dient u te proberen om met de nagel een hoekje van de sticker los halen. Zodra dit gelukt is dient u de sticker constant warm te houden en voorzichtig verder los te trekken. 
Hoe warmer de sticker en buitentemperatuur is, hoe flexibeler dat deze wordt en hoe eenvoudiger deze bij elkaar blijft om los te trekken.

 

Bij het verwijderen van een sticker zal deze vaak scheuren of breken, dit gebeurt vooral bij koudere buitentemperaturen. Dit kan erg vervelend zijn echter is dit voor het verwijderen van de sticker geen probleem! U dient opnieuw een puntje los te halen en de sticker te verwarmen. 

 

TIPS & TRICKS

Hieronder vindt u nog een aantal Tips en Tricks voor het verwijderen van stickers: 

  • Verwarm altijd de Sticker.
  • Bij het loshalen van de sticker, dient de hoek zo klein als mogelijk gehouden te worden. Zo wordt de kans op eventuele lijmresten geminimaliseerd.
  • Gebruik op lakken nooit Terpentine, Thinner of stickerverwijderaar!
  • Maak de ondergrond na het verwijderen van de sticker altijd goed schoon met water en een sopje.
  • Behandel lak na het verwijderen van de sticker altijd met wax.

 

Wees echter altijd voorzichtig met verwijderen! Het correct verwijderen van Stickers kan nu eenmaal langer duren dan dat u verwacht had.
Het mooiste resultaat bereikt u altijd als u de tijd ervoor neemt!

 

 

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel