Mag ik Led lampen monteren in mijn wagen?

U mag enkel LED exterieurverlichting en Xenon plaatsen in uw voertuig wat hiervoor gemaakt is. Alle Xenon verlichting met een H-fitting dus bijvoorbeeld H7, H4, H1, etc. is niet bestemd voor de openbare weg. Dit is confrom de Nederlandse wetgeving 'Regeling voertuigen' (Artikel 4.1 en 4.2 van de regeling voertuigen) waarin Europese richtlijnen en verordeningen op het gebied van verkeersproducten nader is opgenomen. De wegenverkeerswet 1994 is hier van toepassing.

Deze verordening zegt dat xenon lampen met een H-fitting niet mogen bestaan voor de openbare weg omdat deze geen gloeidraad hebben. Hetzelfde geldt voor LED verlichting in alle mogelijke fittingen zoals, W5W / T10 fitting, BA9 / S fitting, H-fitting, D-fitting, etc. Dit betekent dat de lampen voor deze fittingen volgens deze regels niet mogen bestaan voor de openbare weg omdat deze lampen geen ECE Keurmerk (Europees keurmerk) kunnen krijgen. 

De lampen mogen derhalve niet als exterieurverlichting toegepast worden op de openbare weg. Het product mag wel als binnenverlichting gebruikt worden. Ook mag u het gebruiken op privéterrein, buiten de openbare weg of op gesloten circuit (off road gebruik, tuningshows etc)

Deze regel geldt voor alle aanbieders van LED en/of xenon verlichting, ook al staat dit niet bij het betreffende product vermeld.

 

 

 

 

 

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel