Deze algemene instructies zijn gebaseerd voor het aanbrengen van Oraguard Stone Guard lak beschermfolie op voertuigen.

 

Voorbewerking

Voor een optimaal resultaat dient u de basis altijd grondig te reinigen voordat u de Oraguard lak beschermfolie aanbrengt.


De basis

De te beplakken oppervlakte van het voertuig moet over het algemeen altijd met conventionele reinigingsmiddelen worden gereinigd. Gebruik geen middelen welke voorzien zijn van nanotechnologie om een ​​coating of afdichtingslaag te vormen op de te reinigen oppervlakte.

1) Reinig het voertuig de dag ervoor in een wasstraat ( geen handwas )
2) Controleert grondig de oppervlakken indien deze voorzien zijn van conserveermiddelen voor waxen of polijsten en verwijder ze met een goede industriële schoonmaakmiddel of siliconen verwijderaar (isopropanol alleen is niet effectief).
3) Ten slotte moeten de te beplakken oppervlakken altijd met isopropanol worden gereinigd. Hiermee worden alle restanten van eerder gebruikte reinigingsmiddelen op de meest efficiënte manier verwijderd (brandspiritus wordt niet aanbevolen).
3) Droog het voertuig grondig af, gebruik een heteluchtblazer om resterend vocht te verwijderen, in het bijzonder vocht dat onder rubberen afdichtingen is achtergelebeven / opgesloten.

Notitie:
Oplosmiddelresten als gevolg van onjuiste reiniging of een een recente verfbeurt kunnen leiden tot blaasvorming tussen de film en de oppervlakte en de hechting beïnvloeden. Zorg ervoor dat de folie alleen gemonteerd wordt op een volledig droge en geharde lakwerk. Houd als vuistregel een minimale droogperiode van drie weken aan.

 

Testen

Orafol raadt aan om alleen materiaal welke afkomstig is van dezelfde batch te gebruiken voor het beplakken van één object / project. Als u toch materiaal van verschillende batches wilt gebruiken, moet u altijd controleren of er verschillen in batches zijn die van invloed kunnen zijn op de verwerking van de films en het resultaat.

Na het reinigen van het voertuig en vóór aanbrengen van de folie, is het absoluut noodzakelijk om een hechtingsproef uit te voeren om de uiteindelijke hechtsterkte van de folie na 24 uur vast te stellen. Voor vergelijkingsdoeleinden raden we aan de folie tegelijkertijd op een glad oppervlak (zoals een raam ) te plakken. Als de hechtsterkte te hoog is en / of gasbellen ontstaan, moet de hierboven beschreven reinigingsprocedure worden herhaald. Hetzelfde geldt als de bindingssterkte onvoldoende is (bijvoorbeeld als het voertuig of de oppervlaktes behandeld zijn geweest met poetsmiddelen, coatings of nanotechnologie).
Als de reinigingsprocedure is herhaald, moet de hierboven beschreven hechtingsproef opnieuw worden uitgevoerd.

 

Benodigde Hulpmiddelen

- Rakel met vilt
- Stanleymes
- Heteluchtpistool


Verwerkingsvoorwaarden

- Als een minimumvereiste moet het voertuig en omgeving beschikken over
de aanbevolen hechtingstemperatuur. 
- Schone en stofvrije ruimte, bij voorkeur met autolift of montage helling.
- Stroomaansluiting
 


Folie afsnijden 

- Meet de beplakken oppervlaktes en neem een ruime marge aan 
- De folie dient pas te worden bijgesneden op het voertuig. 
- Snijd de folie niet gelijk met de randen van het voertuig om te voorkomen dat de folie krimpt, wordt belast of op open / omhoog kan komen veroorzaakt door bijvoorbeeld wind, reinigingsborstels, enz.
- Indien de folie op het geverfd oppervlak moet worden gesneden, plaats dan altijd afplaktape of soortgelijk materiaal onder de af te snijden rand. Na het snijden, tilt u de film iets op om de afplaktape te verwijderen voordat u verder gaat met het definitief aanbrengen van de folie.

 

Aanbrengen

Over het algemeen zullen ORAGUARD® Stone Guard-beschermfolie worden verwerkt zoals gekalanderde flexibele PVC-folies.

Het droog aanbrengen van de folie wordt aanbevolen aan ervaren gebruikers, maar aanbrengen met vocht is ook mogelijk.


Droog aanbrengen:

- Leg de te beplakken folie op het voertuig en zet het deze vast met Wrap Magneten of Tape.
- Zorg ervoor dat de film ongeveer 5 cm over de rand uitsteekt
- Verwijder het siliconen /rugpapier en rek de film gelijkmatig over de te beplakken oppervlakte.
- Druk de folie d.m.v. veegbewegingen en met een gelijke kracht op het voertuig met de Rakel.
- Voor complexe oppervlakken, verwarm het een groot gedeelte van de folie met een heteluchtpistool. Tip : houd voldoende afstand tussen de film en het heteluchtpistool.
- Knip / vouw de randen niet voordat de folie is afgekoeld.


Aanbrengen met vocht:

- Het aanbrengen met vocht mag alleen tijdens warmere periodes van het jaar worden gedaan met temperaturen van min. + 18°C om de snelle verdamping van eventuele achtergebleven vocht mogelijk te maken en de vereiste hechtsterkte te kunnen bereiken.
- Spuit de open plakzijde en het te beplakken oppervlakte in met een laagje water (water + reinigingsmiddel). Voor een snelle hechting van de lijm moet 20% isopropanol aan dit mengsel worden toegevoegd (geen brandspiritus of glasreiniger).
- Leg de te beplakken folie op het voertuig, het grote voordeel is dat de folie in dit stadium eenvoudig kan worden gepositioneerd.
- Druk de folie met de rakel omlaag met overlappende veegbewegingen; zorg ervoor dat het water dat tussen de folie is opgesloten, volledig wordt weggedrukt.
- Als de te beplakken oppervlaktes beschikt over hogergelegen oppervlaktes, snijdt u de folie af met een scherp mes om te voorkomen dat de film losraakt wanneer u deze beweegt.

- Let Op : Doordat de folie met vocht wordt aangebracht zal deze in eerste instantie troebel / mat van kleur zijn. Elke troebeling welke zich ontwikkelt heeft na de applicatie verdwijnt gewoonlijk na 3-5 dagen, zodra het resterende vocht is verdampt en de lijm zijn uiteindelijke hechtsterkte heeft bereikt.

 

Voltooiing

Het voertuig moet nog minstens 24 uur op de aanbevolen hechtingstemperatuur worden gehouden. In het geval van donkere ondergronden kan een lichte waas blijven bestaan.
Na ongeveer 3 dagen heeft de lijm zijn optimale en uiteindelijke hechtsterkte bereikt. Pas hierna kan het voertuig worden gewassen in een wasstraat. Wacht minimaal drie weken voordat u met folie bedekte oppervlakken met polijstmiddelen behandelt. Er mogen alleen wasvrije plastic poetsmiddelen op waterbasis worden gebruikt. Reinig voertuigen welke voorzien zijn met met van een Wrap of Lak beschermingsfolie nooit met hogedrukreinigers en/of bijtende chemicaliën.

 

Opslag

ORAGUARD® lak beschermfolie moet altijd hangend of rechtop worden opgeslagen uit zonlicht op een koele, droge en schone plaats in de originele verpakking.
Voordat de folie wordt verwerkt, dient deze worden aangepast aan de vochtigheids- en temperatuursomstandigheden waar de folie zal worden verwerkt.
Een binnenklimaat van 40% tot 50% relatieve luchtvochtigheid en een temperatuur van + 18 ° tot + 22 ° C is ideaal. Als de bovengenoemde voorwaarden radicaal zijn of worden gewijzigd, kunnen er zowel afmetingsveranderingen van het beschermende papier optreden als vouwen / luchtloslatingen. Met een mogelijk gevolg tot dimensionele afwijkingen. Deze specifieke opslagrichtingen in de respectievelijke technische informatie moeten in acht worden genomen. 

 

 

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel