Om uw patch eenvoudig op uw kleding, tassen, etc te bevestigen dient u de volgende stappen te doorlopen.
 

Stap 1  -  Benodigdheden

De volgende benodigdheden heeft u nodig voor het opstrijken van de patch :

  • Strijkijzer
  • Strijkplank
  • Textiel / kledingstuk
  • Bakpapier
  • Patche(s)

 

Stap 2   -   Zet het strijkijzer aan.

Zet het strijkijzer aan en controleer dat de stoomfunctie uit staat.
Controleer op welke temperatuur het kledingstuk gestreken mag worden en stel de strijkijzer hier op in. Let er op dat de patches niet op plastic en/of op geoliede materialen (zoals leer) gestreken kunnen worden. Gebruik hiervoor dan een geschikte textiellijm, of naai de patch met een aantal steekjes vast.

 

Stap 3  -  Voorverwarmen.

Voordat u de patch gaat monteren dient u eerst het item voor te verwarmen. 
Leg het item / kledingstuk op de strijkplank en verwarm deze op de gewenste montage plek, mochter er eventuele vouwem of rimples in de stof zitten stijk deze dan direct eruit.

 

 

Stap 4  -   De patch uitlijnen.

Lijn de patch op de gewenste plaats uit, dit kunt u het eenvoudigst doen d.m.w. een meetlint.

 

Stap 5  -  Bescherming.

Om de patch te beschermen tegen de warmte dient u over de patch een bakpapier te plaaten of gebruik bij kwetsbare textiel een stijkdoek.
Let er op dat de patch niet verschuift, het bakpapier / strijkdoek dient ervoor te zorgen dat zowel de patch als de omliggende stof beschermd wordt.
Strijk vervolgens het item binnenste buiten en plaats dan het bakpapier tussen de strijkplank en de patch. Zo voorkom je dat de patch aan de theedoek / strijkplank blijft plakken.

 

Stap 6  -  Patch monteren.

Om de patch te monteren dient u met enige druk over de gehele patch te strijken, dit mag maximaal 60 seconden en in draaiende beweging gebeuren. De lijmlaag moet zich voldoende kunnen oplossen om zich te hechten aan het stof.

 

Stap 7  -  Laten Afkoelen.

Laat de patch en het item afkoelen,  dit duurt minimaal 10 min voordat de lijm weer volledig "hard" is geworden

 

Stap 8  -  Controleren.

Controleer voorzichtig of de patch goed vast zit. Indien dit niet het geval is strijk dan wederom met bescherming van bakpapier of een stijkdoek, nogmaals max. 30 seconden. Indien mogelijk ook aan de binnen of achterzijde van het item zodat de warmte zich goed kan versprijden. Laat vervolgens de patch en het item opnieuw afkoelen.
 

 

Tips & Tricks

  • Indien na de eerste keer dragen of wassen de patch iets loslaat, strijk dan het los gekomen gedeelte opnieuw vast volgens de hierboven geschreven handleiding.
  • Toch meer zekerheid? Of wilt de patch niet overal even goed blijven zitten dan kunt u de patch altijd met een paar steekjes rondom vastnaaien.
  • Was het item binnenstebuiten en nooit warmer dan 40ºC.
  • Altijd drogen op een wasrek en niet in de droger.
  • Gebruik bij items van kunststof of leer altijd textiellijm om de patch vast te lijmen en naai de patch met een paar steekjes vast. Indien deze d.m.v. warmte zal worden gemonteerd zal de oppervlakte van de items blijvend beschadigd raken.

 


 

Patch verwijderen.

Een patch verwijderen gebeurt bijna op dezelfde manier als dat de patch wordt bevestigd.

Verwarm de strijkijzer en stel deze in op de temperatuur waarop het kledingstuk gestreken mag worden. Leg vervolgens een srijkdoek of bakpapier op de patch en verwarmt deze.
Op het moment dat de patch warm is trekt u  deze heel voorzichtig stukje bij stukje los, verwarm eventueel  de patch tussendoor mocht deze zijn afgekoeld zodat zodat de lijm laag weer los laat.

Als u de patch in zijn geheel verwijderd heeft en er zitten nog lijmresten op het kledingstuk, kunt u er het beste een stukje keukenrol opleggen en hierover heen gaan met het strijkijzer zodat de laatste lijmresten opgenomen worden door de keukenrol.

In de meeste gevallen blijft er na het verwijderen van een patch een vlak achter.
Dit heeft vooral te maken met de structuur van de stof waarop de strijk patch is gestreken maar ook hoe de lijm in de stof is getrokken tijdens het opstrijken van de patch. 

 

 

  

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel