Mythe 1: Slecht lakwerk kan je d.m.v. een Wrap goed verdoezelen
 

Dat zal wel erg gemakkelijk en goedkoop zijn, echter kunt u met een wrap de gebreken van uw auto niet verbergen. Helaas werkt het niet op deze manier een wrap laat zich namelijk niet goed laten monteren op beschadigde lakwerk.
 

Deuken en krassen komen vaak zelfs nog duidelijker naar voren.

Afbladderende verf wat niet meer goed hecht zal een raar textuur geven onder de folie wat lijkt op een sinaasappelschil. Een wrap folie hecht ook niet op roest, dus u moet de roest verwijderen voordat u de folie gaat aanbrengen.

Al deze problemen kunnen ook meer problemen opleveren wanneer u de folie later gaat verwijderen. In plaats van de verf te beschermen, kan deze samen met de folie mee loskomen. 

Voordat u ervoor kiest om een auto te wrappen, controleer dan goed uw voertuig. Zoek naar gebieden die problemen kunnen veroorzaken en pak deze eerst aan. Zorg er vervolgens voor dat het voertuig brandschoon is. Gebruik een pluisvrije doek en correcte reinigingsproducten om eventuele deeltjes van de verf te verwijderen voordat u de wrap aanbrengt.

 

Myth 2: Wrap Folie beschadigd het lakwerk.

Het tegengestelde is vaak echter waar, omdat een correct gemonteerde wrap folie eigenlijk de lak van uw auto beschermt. De dikte van het vinyl vormt een beschermende barrière tegen vele omgevingsinvloeden.
Zo zal de aangebrachte folie de verf eronder beschermen tegen blootstelling van de zon en schadelijke UV-stralen. Als u echter slechts een deel van uw auto inpakt, moet u oppassen voor vergeling. Als een deel van uw voertuig wordt blootgesteld aan de zon en een ander niet, zult u eventuele verkleuring aan de blootgestelde kant opmerken wanneer u de folie gaat verwijderen.

Een wrap kan uw auto ook beschermen tegen kleine fysieke schades, zoals deuken, steenslag en krassen. Alle stenen welke tegen je voertuig spatten, komen eerst in aanraking met de aangebrachte folie in plaats van het blootgestelde metaal. Een wrap kan u ook helpen dure reparaties door ongevallen en botsingen te voorkomen. U zou waarschijnlijk de hele auto opnieuw moeten lakken om een ​​gladde afwerking te krijgen na een zware crash. Bij vinyl hoeft u alleen het betreffende gedeelte opnieuw in te pakken.

Waardoor wrap folie’s waarschijnlijk hun slechte reputatie krijgen is tijdens het verwijderingsproces. Veel verschillende factoren kunnen leiden tot beschadigde verf tijdens het verwijderen als je niet voorzichtig bent. Als u echter de juiste procedures voor het aanbrengen en verwijderen volgt, moet uw wrap er netjes af komen zonder uw lak te beschadigen. Het aanbrengen van een wrap op reeds beschadigde of niet-uitgeharde verf, plamuur en over het algemeen slecht lakwerk kan en zal later altijd problemen opleveren. Andere manieren waarop u de verf kunt beschadigen, zijn overmatige blootstelling aan de zon en het gebruik van een wrap folie van lage kwaliteit.

 

Mythe 3: Een wrap is permanent

Dat is incorrect, Wrap Folie’s zijn gemaakt om te worden verwijderd. Die stap maakt deel uit van hun levenscyclus. Topmerken doen veel onderzoek naar de grondstoffen die ze gebruiken en hoe ze omgaan met de lak van uw auto. Deze bedrijven hebben een trackrecord van succesvolle verwijdering van wraps die de verf niet schaadt. Ze laten ook geen residu achter en komen meestal los door voorzichtig warmte toe te passen.

Een deel van de aantrekkingskracht van wrap folie’s is juist omdat het tijdelijke opties zijn. Wilt u even een andere kleur uitproberen of gaat u uw auto leasen, dan is een wrap een prima oplossing.

Vele van onze klanten wisselen dan ook 2 of meerdere keren per jaar van wrap, kleur of vormgeving.

Installatie en verwijdering kunnen lastige processen zijn, dus u moet ervoor zorgen dat u zelf over de expertise beschikt of betaal iets meer om het goed te laten doen. Een amateurjob heeft vaak bubbels en ruwe randen van veraf zal dit niet zichtbaar zijn echter van dichtbij zal slordig werk aan het licht komen. Gecertificeerde installateurs kunnen hoogwaardige resultaten bieden en geven meestal een garantie.

 

Mythe 4: Een Wrap Folie vereist veel onderhoud

Eigenlijk is een Wrap Folie vrij eenvoudig te onderhouden. Het belangrijkste is dat het niet door een wasstraat kan! Autowasstraten kunnen hoge druk uitoefenen op de randen, waardoor de folie afbladdert wat luchtbellen en vervaging kan veroorzaken. U hoeft een Wrap Folie niet te poetsen of in de wax te zetten, zeep en water zijn de beste keuze voor een brandschoon resultaat.

 

Mythe 5: Een wrap gaat niet lang mee

Terwijl een Wrap eigenlijk vaak maar relatief kort op een voertuig gemonteerd zit, kan deze toch behoorlijk lang meegaan. Als u het goedkoopst mogelijke folie koopt, gaat het waarschijnlijk niet lang mee. Maar als u een beetje investeert in een topmerk wrap folie van hogere kwaliteit, kunt u producten vinden die jarenlang meegaan. Veel wrap folie’s kunnen vier tot zeven jaar meegaan als u ze goed verzorgt. 

Dit tijdsbestek is handig voor een leaseauto of het uitproberen van een nieuwe kleur.

Enkele tips om je wrap folie’s langer in topvorm te houden zijn:

  • Houd het uit de zon. Overmatige blootstelling aan de zon is een gemakkelijke manier om uw kleur of ontwerp te vervagen. Hoewel uw auto naar verwachting veel zonlicht zal zien, kunt u de hoeveelheid UV-blootstelling op de folie verminderen door in een garage te parkeren of een autohoes te gebruiken. 
  • Vermijd rijden over gestrooide wegen. In de winter kan zout dat op straat wordt aangebracht om sneeuw te smelten schadelijk zijn voor de folie en de levensduur van uw wrap verkorten.
  • Reinig eventuele gemorste vloeistoffen onmiddellijk. Brandstof, vogelpoep en andere gemorste vloeistoffen kunnen in de folie trekken. Sommige stoffen kunnen het materiaal aantasten, terwijl andere het oppervlak verkleuren of de afwerking beschadigen. Zeep en water werken meestal, maar isopropanol alcohol is ook een goede reiniger voor folie’s.
  • Gebruik geen hogedrukreinigers. We hebben al gezegd dat autowasstraten moeten worden vermeden, maar ook elke vorm van hogedrukreiniging of mechanische borstels moet worden vermeden. Deze kunnen de folie’s, beschadigingen / afbreken of ervoor zorgen dat het afbladdert.

 

 

 

 

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel