Kleur verandering doorgeven ?
 

Indien u uw wagen gewrapt heeft gehad en deze hierdoor nu een andere kleur heeft dan op uw kentekenbewijs vermeld staat, dan moet u de nieuwe kleur aan de RDW doorgeven, ook als u uw auto of kampeerwagen tijdelijk een andere kleur geeft. De gegevens op het kentekenbewijs en de gegevens van de auto moeten volgens de wet overeenkomen.

U hoeft alleen de kleurwijziging van een auto en een kampeerwagen aan de RDW door te geven. Bij andere voertuigen staat de kleur namelijk niet op het kentekenbewijs. 


Zijn hier kosten aan verbonden ? Nee het aanpassen van de kleur op het kentekenbewijs is Gratis!

 

Zo meldt u de kleuraanpassing bij de RDW: 

Ga naar de volgende LINK 

 

 1. Voeg als bijlage een duidelijke kleurenfoto aan het formulier toe, waarop ook het kenteken van het voertuig zichtbaar is. Uit de foto moet blijken dat het voertuig bij het kenteken hoort. Minimaal 50 % van het voertuig moet te zien zijn op de foto.
   
 2. De RDW kan maar een beperkt aantal kleuren registreren. Als u uw voertuig in verschillende kleuren heeft gewrapt en u kunt 1 of 2 hoofdkleur(en) onderscheiden, dan geeft u deze hoofdkleur(en) door. Kunt u niet duidelijk aangeven wat de nieuwe hoofdkleur is, dan bepalen wij met behulp van de foto welke hoofdkleur op het kentekenbewijs komt.
   
 3. Als alles akkoord is, stuurt de RDW binnen 5 werkdagen een nieuw kentekenbewijs met de juiste gegevens per post.
  Had u eerst een papieren kentekenbewijs? Dan krijgt u nu een kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) terug. Daarnaast ontvangt u een werkdag later een brief met de tenaamstellingscode.
  Had u een kentekenbewijs op creditcardformaat? Dan krijgt u een nieuwe kentekencard, maar geen nieuwe tenaamstellingscode. De code die u al had, blijft geldig.
   
 4. Zodra u het nieuwe kentekenbewijs heeft ontvangen, vernietigt u het oude kentekenbewijs.

 

  

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel