Hoeveel kost het om een auto te Wrappen ?
 

Omdat er veel verschillende Wrap Folie’s zijn is de vraag 'hoeveel kost het wrappen van een auto' moeilijk te beantwoorden. De kosten van een carwrap zijn op de eerste plaats afhankelijk van het type auto, specifieke wrapfolie die u wilt gebruiken, en of u wilt gaan voor een volledige wrap of slechts gedeeltelijke wrap.
Er bestaat dus geen standaard prijskaartje voor een hoogwaardige, professionele carwrap, de prijs is echt afhankelijk van uw wensen en specificaties.


Kosten laten doen.

De kosten van wrapping kan beginnen bij slechts € 100,- voor bijvoorbeeld het wrappen van Zijspiegels  tot € 5000 voor een Chroom Wrap. Als uw budget ongeveer € 500,- is, kan u meestal uw Motorkap; Zijspiegels en Dak laten wrappen.
De Wrap Folie wordt dan gewoon gesneden en rond de randen van de carrosserie gevouwen. De auto ziet er op het eerste gezicht totaal anders uit, maar niet als u goed kijkt. De duurzaamheid en houdbaarheid van deWrap Folie kunnen in dit prijssegment ook beperkt zijn.

Als u € 3500,- tot € 4500,- uitgeeft aan een carwrap zit u in de topklasse.
Hier mag u een eindresultaat van het hoogste niveau verwachten, met uitzonderlijke aandacht voor detail.

Als u op zoek bent naar iets wat ruwweg in het midden ligt, kunt u een zeer goede carwrap realiseren voor ongeveer € 1700,- - € 2500,-.

In de meeste gevallen liggen de kosten van het wrappen van een auto ergens tussen deze gemiddelde en de hoge bedragen. Vanaf € 1700, met mogelijke extra's van € 250 tot € 350 afhankelijk van het type auto en de gebruikte Wrap Folie, eindigt u met een zeer goed gewrapte auto. Deze mogelijke kosten van een carwrap omvatten in het algemeen de materialen, het huren van een ruimte voor de oppervlaktevoorbereiding en de arbeidsuren.
Er zou ook een strenge beoordeling en definitieve schoonmaak moeten plaatsvinden voordat u de gewrapte auto terugontvangt.

Tip: laat u altijd goed adviseren en u een nauwkeurige offerte opsturen op basis van uw persoonlijke behoeften en het gewenste eindresultaat.

 

Kosten zelf doen

Indien u uw wagen zelf wilt gaan wrappen kunt u uiteraard veel kosten besparen, doorgaans is er tussen de 15 en 25 meter benodigd voor een volledige wrap.
Alleen op basis van de benodigde hoeveelheid folie zal u dan uitkomen op een prijs van € 600,- / € 999,-.

U heeft dan een Premium Wrap Folie zoals bijvoorbeeld : 3M 2080 S12 Satin Zwart of wat denkt u van de 3M 2080 S261 Satin Dark Grey ?

 

3M 2080 S12 Satin Zwart3M 2080 S261 Satin Dark Grey

           

Afhankelijk van uw wagen kunt u dus gemiddeld € 1300,- besparen door zelf te wrappen.

 

Zijn dit dan alle kosten ?
Nee, voor het goed aanbrengen heeft u nog een aantal basic tools nodig.
Deze benodigde tools kosten echter doorgaans niet veel, zo heeft u al een goede rakel vanaf € 2,50,- en een stanleymes vanaf € 1,95,-. Daarnaast verkopen wij ook complete wrap pakketen waarmee u in één keer alle basis tools in huis haalt.

Wilt u echter helemaal los gaan dan heeft u voor ongeveer € 100,- een heel uitgebreid wrap pakket te denken aan :

3M Blue + White + Gold Rakel; Wrap Handschoenen; 3x Wrap / Finish Sticks; 1L Oppervlaktereiniger; Microvezel Doeken; 2 Wrap Magneten; RVS Stanleymes; Snitty Mes; Air Release Pen; 50 Meter 3M Knifeless Tape.

Als u deze kosten bovenop de aanschaf van de folie telt zal u nog steeds uitkomen op een besparing van gemiddeld € 1200,-.
 


Zijn er ook vervolgkosten ?

Ja, of u een Wrap Folie nu laat aanbrengen of zelf gaat aanbrengen deze dient altijd dezelfde zorg te krijgen als autolak. Regelmatig reinigen is essentieel aangezien vuil anders vast komt te zitten op het voertuig. Daarom adviseren we u regelmatig een borstelloze autowasserij (zonder hot wax) te bezoeken of zorgvuldig met de hand te wassen.
Raadpleeg voor meer informatie de volgende handleiding van 3M:  Hoe maak ik mijn carwrap schoon?

Matte en gestructureerde wrapfolies vereisen meer zorg dan glanzende oppervlakken, doordat fijnstof zich gemakkelijker kan vastzetten vanwege de ruwheid en de structuur. Schoonmaken van deze oppervlakken duurt ook langer. 

 

 

    

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel