Hoeveel Wrap Folie heb ik nodig ?
 

Voor sommige autoliefhebbers is de standaardversie van hun auto slechts het begin. Hun auto wordt pas compleet nadat ze een persoonlijk tintje hebben toegevoegd om het volledige potentieel te bereiken. In veel gevallen is dat persoonlijke tintje een Wrap Folie. Maar hoeveel heeft u eigenlijk nodig ?

Een van de eerste stappen bij het starten van een auto wrap-project is bepalen hoeveel wrap er nodig is.
De twee belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen hoeveel Wrap Folie u nodig heeft om uw auto te wrappen, zijn de grootte van het voertuig en het gewenste te beplakken oppervlakte.

 

Voertuig grootte

Of u nu een auto, sportwagen, SUV, camper, caravan, vrachtwagen of motor wilt gaan beplakken, de hoeveelheid folie die u nodig heeft, hangt altijd af van de grootte van uw voertuig. U heeft bijvoorbeeld ongeveer 15 meter Wrap Folie nodig om uw gemiddelde auto te wrappen en tot 30 meter vinyl om een SUV te wrappen.

Zo dient u ongeveer met het volgende rekening te houden : 


Motorfietsen en Quads: 3 Meter
Golfkarretjes, kleine boten en Smart auto's: 9 Meter
Cabrios en kleine coupés: 12 Meter
Coupés en kleine personenauto's: 14 Meter
Standaard sedans en grote coupés: 15 Meter
SUV's en grote luxe sedans: 15 tot 23 Meter
Grote SUV's : 23 tot 30 Meter
Vrachtwagens, aanhangwagens en bestelwagens: 15 meter tot 100 Meter
Grote vrachtwagens, bussen, boten en vliegtuigen: 30 tot 90 Meter

 

 

 

Grote van de wagen

 

Voorbeelden

Hoeveelheid Folie

  Mini

 

Citroen C1, Peugeot 108, Toyota   Aygo, Hyundai i10, Fiat 500, Opel Adam, Smart ForTwo

 

  6 – 9 Meter
  Economy

 

Audi A1, Volkswagen Polo, Seat Ibiza, Ford Fiesta, Hyundai i20, Fiat 500x, Opel Corsa, Renault Clio,

 

   9 – 15 Meter

  Compacte Middenklasse

 

Audi A3, BMW 1 Serie, Citroën C4, Opel Astra, Mercedes A Klasse, Mercedes CLA, Seat Leon, VW Golf, VW Beetle, Volvo V40

 

  15 Meter

  Middenklasse

 

Audi A4, Audi A5, BMW 3 Serie, Ford Mondeo, Opel Insignia, Toyota Prius, VW Passat, Volvo V60

 

 

  15 – 18 Meter

 

  Hogere Middenklasse

 

Audi A6, BMW 5 Serie, Chevrolet Camaro, BMW 6 Serie, Ford Mustang , Mercedes E Klasse, Jaguar XF, Volvo V70

 

 

 

  18 – 20 Meter

 

  Top Klasse / Mid SUV

 

Audi A8, BMW 7 Serie, Jaguar XJ, Mercedes S Klasse, Maserati Quattroporte, Porsche Panamera, BMW X3, VW Tiguan, Volvo XC40, Mercedes GLC, Audi Q5, Range Rover Evoqué, Porsche Macan

 

 

  20 – 23 Meter

  Grote SUV

 

Alfa Romeo Stelvio, Audi Q7, BMW X5, BMW X6, Range Rover Sport, Mercedes M Klasse / GLE, Porsche Cayenne, VW Touareg, Volvo XC60, Volvo XC90

 

 

  23 – 30 Meter

 

Bovenstaande afmetingen kunnen gebruikt worden als richtlijn en zijn op basis van NON-Directional folie's.

 

Omdat Wrap Folie rollen breedt genoeg zijn om gemakkelijk de breedte / hoogte van auto's of vrachtwagens te bedekken, hoeft u alleen de lengte te meten om te bepalen hoeveel u precies nodig heeft. De lengtes aan bestuurders- en passagierszijde zijn gelijk - u kunt aan beide kanten meten vanaf de rand van het voorspatbord tot aan de rand van het achterspatbord.

 

Koop altijd meer Wrap Folie dan u nodig heeft.

Hoe precies u ook bent geweest met uw metingen en hoe zeker u ook bent van uw berekeningen, het is verstandig om een paar meter extra te kopen om eventuele fouten tijdens het aanbrengen op te vangen.

U kunt ook baat hebben bij het kopen van overtollige folie voor het geval u in de toekomst reparaties moet uitvoeren. Kleuren van Wrap Folie’s kunnen per verkoper verschillen maar ook per productiebatch. Als de kleur niet overeenkomt, kan dit een doorn in het oog worden. Als u in het begin extra koopt, hoeft u niet helemaal opnieuw te beginnen voor een kleurverschil.

 

 

Extra Tips :

Nadat u uw Wrap Folie heeft opgemeten en besteld heeft gehad, wilt u er zeker van zijn dat u het meeste uit het materiaal haalt dat u heeft ontvangen. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw  Wrap Folie efficiënt te gebruiken met zo min mogelijk afval:

 

 • Zorg ervoor dat het oppervlak perfect glad en schoon is: Wrap Folie’s vergroten na aanbrengen al het vuil op het oppervlak, van een korreltje zand tot het kleinste stofje. Zorg ervoor dat u uw auto grondig schoonmaakt en polijst voordat de Wrap Folie wordt geinstalleert.
   
 • Installeer de Wrap Folie in een schone, beschutte ruimte: Het oppervlak van uw auto schoon houden terwijl u een wrap installeert, kan een zware strijd zijn als u in de open lucht of in een vuile garage werkt. Het duurt enkele dagen om een complete wrap te installeren, dus zoek een schone, beschutte ruimte waar het gemakkelijk is om het oppervlak vrij te houden van vuil.
   
 • Wrap uw auto indien mogelijk in de zomer op droge, warme dagen: koud weer maakt Wrap Folie’s stijf en vatbaarder voor barsten als u het over uw auto rekt, terwijl een verhoogde luchtvochtigheid het uithardingsproces verlengt. De optimale tijd om een wrap te installeren is op een hete, droge zomerdag.
   
 • Verzamel alle tools die u nodig heeft om de Wrap Folie aan te brengen voordat u begint: er is niets erger dan midden in een project te zitten en te beseffen dat u een essentiële tool mist om door te gaan. Om dit en de fouten die vaak worden gemaakt te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u over alle benodigde tools beschikt voordat u met het installatieproces begint.
   
 • Open Wrap Folie op een tafel, niet op de grond: net zoals u wilt dat het oppervlak van uw auto smetteloos is, wilt u ook voorkomen dat er vuil aan de onderkant van de folie blijft kleven.

 

 

 

 

  

 

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel