Kan ik met een Wrap Folie ook een boot beplakken ? Ja dit is zeker mogelijk het beplakken van een boot is dan ook een zéér kosteneffectieve manier om het uiterlijk van uw boot gemakkelijk en snel te veranderen zonder dat u gebruik hoeft te maken van dure duur overspuit kosten.

 

De voordelen van een bootwrap.

Het wrappen van uw boot met Wrap Folie heeft tal van voordelen in tegenstelling tot het voorbereiden van het oppervlak en het opnieuw verven ervan.

  1. Het is veel sneller om te wrappen dan te verven

Een boot wrappen is een veel snellere oplossing dan verven. Als u uw boot zakelijk gebruikt, hoe minder tijd hij in het droogdok doorbrengt, hoe beter. Met een Wrap Folie ligt uw boot vaak binnen een paar dagen weer in het water, afhankelijk van de grootte van uw vaartuig.

2. Wrap Folie is kostenbesparend

Een bootwrap is over het algemeen goedkoper dan verf, niet in de laatste plaats vanwege de snelheid waarmee de Wrap Folie kan worden geïnstalleerd. Het extra voordeel is dat uw Wrap Folie kan worden verwijderd wanneer u dat wilt, wat betekent dat u uw boot in zijn oorspronkelijke staat kunt terugbrengen of de esthetiek kunt bijwerken.
 

3. Bescherming van de romp

Een bijkomend voordeel van een volledige bootwrap is dat het het oppervlak eronder beschermt wordt, waardoor uw romp een extra beschermingslaag heeft.

 

 

FAQ:
 

Hoe lang gaat een Wrap Folie mee op een boot?
 

De levensduur van een bootwrap is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het wrap materiaal, de verzorging en het onderhoud van de wrap en de omgevingsomstandigheden waaraan de boot wordt blootgesteld. Een bootwrap van hoge kwaliteit die door een professional is aangebracht, kan met de juiste zorg 5 tot 10 jaar of langer meegaan.

 

Wat is het beste Merk om een boot mee te Wrappen ?


Het beste merk voor het wrappen van een boot is een hoogwaardig premium Wrap Folie welke goed bestand is tegen warmte, vocht en beschikt over een goede plakkracht. De volgende merken zijn het beste voor een goede bootwrap :

3M
Oracal / Orafol
Avery Dennison
Hexis


Deze merken vervaardigen de meest duurzame folies, gaan lang mee en zijn bestand tegen de barre omstandigheden op zee. Ze zijn ook zeer aanpasbaar, zodat u een ontwerp kunt maken dat past bij uw individuele stijl en voorkeuren.

Zoals heeft u bijvoorbeeld de keuze  uit een Wrap Folie uit de nieuwste 3M 2080 Series, de Oracal 970RA Series of de Hexis HX4000 Serie, zowel de Oracal als de Hexis zijn van een iets dikkere kwaliteit waardoor deze geschikt zijn voor het beplakken/wrappen van boten.

Let op : De Ultimate Wrap Folies en Keuken Wrap Folies zijn door de andere samenstelling van grondstoffen /  materialen niet geschikt voor een bootwrap

 

Is het beter om een boot te verven of te wrappen?
 

Dat hangt echt volledig af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Het verven van een boot kan duurder zijn dan het wrappen, en het kost over het algemeen ook meer tijd en moeite. Als u echter op zoek bent naar een meer permanente oplossing, is verven misschien een betere optie.


Kan een Wrap Folie zonder primer worden aangebracht ?
 

Bij boten en op een gestructureerde ondergrond is het altijd verstandig en aan te raden om de Wrap Folie te zekeren d.m.v. 3M Edge Sealer / Primer 3950. De bovenste lijn als alle snijlijnen dient u dan te sealen, ook dit hebben wij in ons assortiment en kunt u terug vinden op onze website.

De 3M Edge Sealer / Primer 3950 is een vloeistof die kan worden toegepast om randen (overlappingen) van folies af te dichten om zo te verhinderen dat de folie loslaat door blootstelling aan het milieu / reiniging of dat er vocht tussen de lagen folie komt. Naast het sealen kunt u de vloeistof ook onder de randen aanbrengen waardoor deze als Primer functioneert en de folie beter blijf plakken.

 

   

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel