14 Dagen bedenktermijn

Toch niet blij met uw online aankoop? Als Consument kunt u tot 14 dagen na levering gebruik maken van uw Bedenktijd.

Mocht u gebruik willen maken van uw Ontbindingsrecht - Bedenktermijn - Recht van retour - Herroepingsrecht? Of wilt u een toch liever een artikel ruilen?  Of is uw bestelling onverhoopt beschadigd bij u aangekomen? Hieronder vindt u alle informatie welke u nodig heeft voor een snelle oplossing.
 Retourneren / Ontbindingsrecht:

Het Herroepingsrecht heet tegenwoordig het Ontbindingsrecht. Het recht van retour, waarbij u als consument tenminste 14 dagen bedenktijd krijgt om uw internetbestelling retour te sturen.

Wilt u gebruik maken van uw Ontbindingsrecht? Dat is geen enkel probleem!

Voordat u uw bestelling wilt retournerenen en gebruik wilt maken van uw ontbindingsrecht dan dient u dit alleen wel altijd eerst bij ons te melden, meer informatie hierover vindt u hieronder.
 

Afkoelingsperiode van 14 dagen 

U kunt uw aankoop retourneren indien u 14 dagen na ontvangst van uw bestelling aan ons doorgeeft de koop te willen ontbinden. U krijgt dan van ons de benodigde gegevens en Retourformulier. Vervolgens heeft u vanaf dat moment weer 14 dagen de tijd uw product terug te sturen.
 

Terugbetaling

Bij het retourneren van uw volledige bestelling wordt het volledige orderbedrag inclusief Verzendkosten binnen 14 dagen na aanmelding retour, of totdat u heeft aangetoond dat de producten zijn geretourneerd aan u gerestitueerd.
De verzendkosten voor de retourzending komen dan wel voor uw eigen rekening.
 

Uitzonderingen

Helaas kunnen niet alle artikelen worden teruggestuurd, sommige producten vallen dan ook onder de uitzonderingen. U begrijpt vast dat u de volgende artikelen niet kunt terugsturen:

Denkt u hierbij aan producten die gepersonaliseerd kunnen worden of besteld zijn, zoals een Sticker met eigen naam of afbeelding, een Folie met uw eigen ontwerp of speciale kleur buiten ons assortiment om. Deze producten worden niet standaard met die naam, dat ontwerp of volgens uw specifieke eisen aangeboden. Deze op maat gemaakte producten kunnen wij helaas niet aan een andere klant verkopen. Waardoor deze producten niet in aanmerking komen tot Het Ontbindingsrecht - Herroepingsrecht of ruilen.
 

Product Retourneren

U kunt uw bestelling snel en eenvoudig ontbinden d.m.v. de volgende Herroepingsformulier welke u Hier kunt downloaden.

U bent als Consument niet verplicht dit specifieke formulier te gebruiken. U mag ons op elk gewenste manier laten weten dat u uw koop wenst te ontbinden. Bijvoorbeeld door een brief te sturen of u maakt gebruik van onze reeds ingevulde :  Email .
 

Let op: Zakelijke bestellingen / bestellingen op een bedrijfsnaam (Ook wanneer u iets zakelijk heeft besteld voor eigen gebruik) zijn uitgesloten van het retourrecht. Zo heeft u als bedrijf een onderzoeksplicht en bent u uitgesloten van het retourrecht (de wet Kopen op Afstand). De Algemene Retourregels Zakelijk kunt u hier terug vinden.

 


 

Houdt u er dan wel rekening mee dat de producten niet onnodig gebruikt mogen zijn dan echt nodig ?
       
U mag de door u bestelde en ontvangen producten uitpakken om het goed te kunnen beoordelen. De wetgever heeft bepaald dat de beoordeling net zo moet kunnen zijn als de beoordeling die u in een stenen winkel hadden kunnen doen.

Bijvoorbeeld : Kleding is in een winkel al reeds uit de verpakking gehaald en mag even gepast worden. Kleding mag echter nooit gewassen worden en het is niet de bedoeling dat u als consument met schoenen naar buiten gaat.

Zo geld voor de meeste van onze producten dat bijvoorbeeld een Wrap Folie en / of Sticker niet Geplakt, Gesneden of Gemonteerd mogen worden. 

Ook voor onze andere producten geldt dat het bekeken, besnuffeld en uitgeprobeerd mag worden. Maar alleen voor zover dat echt nodig is voor een goede beoordeling van het product.

Het verbreken van een evt. verzegeling is geen probleem zolang dit nodig is voor een goede beoordeling. Ultimate Tuning zal dan ook nooit een Waardevermindering in rekening brengen bij het verbreken van een zegel of verzegeling.
 


        
Verzending bij Retouneren / Ontbindingsrecht:

Na het herroepen van uw aankoop dient u alleen nog het betreffende product zo snel als mogelijk aan ons te retoureren daar Wrap Folie's en Stickers gevoelige producten zijn.

De verzendkosten voor de retourzending komen dan wel voor uw eigen rekening.

 

Retourzendingen dienen te voldoen aan de volgende termen:

- Goed verpakt, in originele onbeschadigde verpakking, met alle daarbij horende onderdelen, dus ook plasticzakjes en karton, het product moet nog verkoopbaar zijn.
- Folie's dienen altijd op dezelfde wijze en opgerolde zijde teruggestuurd te worden.
- Het dient voldoende gefrankeerd verstuurd te worden.
- Bewaar het retourbewijs goed, want u moet kunnen aantonen dat u de bestelling hebt geretourneerd. Wij gaan bij retourzendingen zo spoedig mogelijk over op terugbetaling. 
- Indien u uw product per post aan ons wilt retourneren heeft u een Retour formulier nodig, deze kunt u bij ons kosteloos opvragen, als u gebruik maakt van email, dan graag onder vermelding van uw Ordernummer.
- Houdt u er rekening mee dat PostNL een toeslag rekent voor zendingen boven een lengte van 100cm ( 1 Meter )  en deze niet groter mag zijn dan 175cm.
- Is uw Pakket zwaarder dan 30 kilo en/of groter dan 175x58x78 cm? Laat het ons dan even weten, wij kunnen dan eventueel een afhaalopdracht voor u inplannen. Ook kunnen wij u een Verzendlabel toesturen welke u dan slechts alleen nog hoeft uit te printen.

 

 

 

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel