Wat is het verschil tussen een Wrap Folie en Sticker Folie ?

Het belangrijkste verschil is zoals de namen al doen vermoeden het verschil tussen de aanbreng mogelijkheden. Een sticker folie is dan ook puur geschikt voor stickers terwijl een Wrap folie ook de mogelijkheid bied om gebruikt te worden om stickers uit te fabriceren.

Een sticker folie beschikt ten opzichte van een Wrap Folie "vaak" niet over een bubblefree plaklaag en laat zich niet vervormen.

 

Kan ik met alle Wrap Folies alles beplakken ?

Doorgaans kunt u met een wrap folie 95% van alle objecten beplakken, echter bestaat de kans dat u voor uw project net een andere / specifieke folie nodig heeft.

Een standaard mat of glans kleur wrap folie is ten opzichte van een hoogglans wrap of chroom wrap een stuk dunner en hierdoor meer geschikt voor dagelijks gebruik. Een dikkere folie vergt iets meer handigheid en tijd om aan te brengen, daarbij is een Hoogglans of Chroom folie minder/niet geschikt voor 3d en extreme vervorming, meer informatie hierover vind u hieronder bij; Hoe vervormbaar zijn de folie's?

Vragen over welke folie u nodig heeft ? of wilt u weten of de door u gewenste folie ook geschikt is voor uw project ? Wij adviseren u graag via onze persoonlijke klantenservice voordat u uw bestelling plaatst.

 

Welke folie is het meest geschikt voor het wrappen van mijn auto, motor of scooter ?

Dat is een van de meest gestelde vragen welke wij krijgen. Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten we eerst gaan kijken wat u wilt gaan wrappen. De vorm en afmetingen van de te beplakken oppervlakte is de eerste cruciale stap tot het kiezen van een correcte folie.

Niet alle folies zijn even geschikt om op alle oppervlaktes aan te worden gebracht. Wij geven u dan ook graag een eerlijk advies alvorens u uw bestelling plaatst en/of onnodige onkosten gaat maken.
 

Door de gewenste oppervlakte goed te bestuderen kan worden nagegaan welke folie benodigd is. 
Hierbij dient o.a. te worden gelet op de volgende eigenschappen; 

 • Wilt u een volledig voertuig wrappen of slechts een gedeelte hiervan ?
 • Hoe sterk gevormd is de te beplakken oppervlakte(s)?
 • Is er op het onderdeel zowel sprake van een vlakke als sterk gevormde/ronde oppervlak ?
 • Beschikt de te beplakken oppervlakte(s) over diepe geulen?
 • Beschikt de te beplakken oppervlakte(s) over grote hoogte verschillen ?
 • Wilt u de wagen volledig in 1 kleur of structuur wrappen of in meerdere kleuren of structuren ?
   
 • Indien uw voertuig of oppervlakte beschikt over diepe geulen, hoogte verschillen of sterk gevormde/ronde oppervlaktes dan dient u een folie te gebruiken welke geschikt is voor toepassingen in diepe geulen en contouren en welke bovendien beschikt over een excellente 3D vervormbaarheid. U zal dan uitkomen op een folie uit de 3M 2080 series en Avery Supreme Wrapping Films.
   
 • Beschikt uw voertuig of oppervlakte wel over geulen maar zijn deze niet zo diep of zijn deze minder extreem? En beschikt deze ook over normale rondingen en sterke contouren. Dan kunt u kiezen voor een folie uit zowel de 3M 2080 series, , Avery Supreme Wrapping Films, en de Oracal 970 - 975 series.
   
 • Wilt u echter een voertuig of oppervlakte wrappen welke over simpele vormen en contouren beschikt of zo goed als glad is ? Dan kunt u naast de bovenstaande folies ook kiezen voor een goedkopere folie welke niet beschikt over 3D en extreme vervormbaarheid zoals een folie uit de Ultimate Wrap series.
   

Wilt u uw voertuig volledig gaan wrappen? Dan krijgt u vaak met meerdere van bovenstaande factoren te maken. Wij raden dan ook aan eerst te kijken of uw voertuig voornamelijk beschikt over diepe geulen en sterk gevormde/ronde oppervlaktes of dat deze juist beschikt over voornamelijk simpele vormen en contouren. 

Op basis hiervan kunt u gaan kijken of dat u kiest voor de veilige optie, door te kiezen voor één en dezelfde folie welke beschikt over een excellente 3D vervormbaarheid. Of dat u toch gaat voor een goedkopere optie en kiest voor 2 soorten/merken folie’s waarbij u gebruik maakt van zowel een folie welke beschikt over een excellente 3D vervormbaarheid als één welke geschikt is voor simpele vormen en contouren. U kunt dan tevens direct kiezen voor een meerkleurige wrap.
 

Toch nog niet zeker welke folie u nodig heeft voor de door u beoogde toepassing ? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice welke bereikbaar is via het volgende e-mailadres : info@ultimatetuning.nl

 

Hoe vervormbaar zijn de folie’s ?

Alle Wrap Folie’s zijn doorgaans vervormbaar echter is de ene folie de andere niet waardoor niet alle folies geschikt zijn voor extreme vervorming, 3D en diepe inlays / geulen.

De meest vervormbare Wrap Folie’s zijn de 3M 2080 en Avery Supreme Wrapping Films. Dit zijn als het ware de zachtste folie’s en bieden bovendien een excellente 3D-vervormbaarheid voor toepassingen in diepe geulen en contouren. Hierna volgen de 3M 1080 Serie; Oracal 970 en 975 Series. 

Een Chroom en/of een Hoogglans Wrap Folie uit bijvoorbeeld de Ultimate Wrap CH of GL-800 Series is een stuk dikker dan een standaard Mat of Glans Kleur Wrap Folie uit dezelfde Serie. 
Een Chroom en/of Hoogglans Wrap Folie is doorgaans met gebruik van warmte licht vervormbaar en aldus geschikt voor licht gebogen oppervlakken, echter geen 3D en extreme vervormingen.
Wel bezitten deze folies wel over een hoge dimensionele stabiliteit en hebben deze tevens een breed bereik betreffende de aanbrengtemperatuur.

Op cruciale ondergronden en randen raden wij wel altijd het gebruik aan van de 3M VHB Primer 94

Deze 3M Primer zorgt voor hoge hechting op kritieke ondergronden zoals PE, PP, ABS, PET/PBT-mengvormen, beton, hout, glas, metaal en beschilderde metalen oppervlakken. Waardoor u dus niet meer bang hoeft te zijn dat de folie kort na het aanbrengen weer loskomt van de ondergrond.

 

Kan de Oracal 970 - 975, Avery Supreme Wrapping Films, 3M 2080, 1080 en 1380 met water worden aangebracht ?

Nee, 3M, Avery en Oracal raad het af om deze folie's in combinatie met water aan te brengen. Wel kan er gebruik worden gemaakt van water om het oppervlakte (bovenkant) te bevochtigen om een gladdere oppervlakte te creëren voor de rakel. 

 

Is een auto wrappen met Wrap Folie eenvoudig ?

Ja, zolang u maar de juiste stappen onderneemt, de te beplakken ondergrond goed reinigt, er zorg voor draagt dat de folie onder de juiste omstandigheden wordt aangebracht en u serieus tewerk gaat.

Voor het aanbrengen heeft u o.a. de volgende attributen nodig :

• Rakel met vilt of alcantara (aanbevolen)
• Stanleymes
• Wrap Magneten
• 3M Surface Preparation System
• Heteluchtpistool
• Infrarood thermometer

Juiste omstandigheden :

• Schone, stofvrije en met licht gevulde ruimte (een montageplatform wordt sterk aanbevolen).
• Minimale voertuig oppervlaktetemperatuur zoals gespecificeerd bij pagina Technische Gegevens. De optimale oppervlaktetemperatuur varieert tussen + 21 ° C en + 23 ° C. De oppervlaktetemperatuur van de auto wordt eenvoudig gemeten met een infraroodthermometer.

Een foutje gemaakt? Verwarm dan altijd de folie met de föhn en u kunt deze rustig lostrekken. Indien u de folie bij het lostrekken niet verwamt bestaat de kans dat de folie gaat scheuren, vooral als al een grote gedeelte gemonteerd is. 

Al onze folie's beschikken ook over een zelf plakkende achterkant met lijmlaag bestaande uit een herpositioneerbare lijm met luchtkanaaltjes . Deze techniek zorgt ervoor dat eventuele achtergebleven luchtbellen eenvoudig kunnen worden verwijderd indien de folie nog niet volledig is aangebracht.
Daarnaast zorgt de herpositioneerbare lijm ervoor dat het plakken van een groot stuk folie een heel stuk gemakkelijker wordt en staat het toe, indien de folie nog niet is aangedrukt, een gedeelte los te halen en weer opnieuw te plakken. Als de Folie niet al te groot is en nog niet is aangedrukt, kan deze zelfs in combinatie met warmte in zijn geheel los gehaald en opnieuw geplakt worden.

 

Kan een wrap worden geïnstalleerd over krassen, deuken of roest ?

Een Wrap Folie is doorgaans erg dun en flexibel om alle contouren van uw voertuig mooi te laten overkomen, maar dat betekent ook dat elke imperfectie zoals een kras of een deuk, door de folie heen zichtbaar zal blijven.

Roest is een andere zaak. Een Wrap Folie zal zich alleen laten hechten aan een solide en schoon oppervlak van een onbeschadigd voertuig. Als er roest aanwezig is, zal de folie zich alleen aan de roest hechten. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de film van het voertuig afvalt of loslaat net zoals roest dit doet. Voordat u uw tijd en geld steekt in het wrappen van een beschadigd of roestig voertuig , raden we u aan deze eerst te repareren met plamuur en af te maken met een epoxy primer / sealer, OEM verf en / of blanke lak.  De reparatie dient vervolgens eerst uit te harden conform door de fabrikant gespecificeerde tijdsperiode voordat u de folie gaat aanbrengen.

 

Hecht een Wrap Folie op Plamuur ?

Nee, een Wrap Folie laat zich niet hechten op plamuur. Een epoxy primer / sealer, OEM verf en / of blanke lak dient altijd over de plamuur te worden aangebracht. Hierna dient deze eerst uit te harden conform door de fabrikant gespecificeerde tijdsperiode voordat u de folie gaat aanbrengen.

 

Kan een Wrap Folie op alle gespoten / gelakte oppervlaktes worden aangebracht ?

Nee, inspecteer de lak altijd om er zeker van te zijn dat er geen schade is door roest, vuur, krassen, steenslag, veroudering, verweer, of soortgelijke invloeden alvorens u een wrap folie gaat aanbrengen. Slecht onderhouden, verweerd of beschadigd lakwerk kan namelijk altijd verder beschadigd raken als hierop een wrap folie wordt aangebracht.

Zorg er altijd voor dat de vers gespoten oppervlaktes altijd volledig uitgehard zijn en de tijd hebben gehad om al het vocht uit de verf te laten ontsnappen. Dit duurt meestal 2 tot 3 weken bij het gebruik van OEM verf. Indien de folie wordt aangebracht over verf welke nog niet volledig is uitgehard, bestaat de kans dat er luchtbellen ontstaan tussen de folie en de verf of in de ergste gevallen zelfs onder de verf.

Bij andere goedkopere verf soorten zoals verf uit spuitbussen bestaat altijd de kans dat deze na het verwijderen van de wrap mee loskomt. Dit heeft vooral te maken daar er in goedkopere spuitbussen maar weinig daadwerkelijke lak zit en minimaal tot geen verharder. 
De plaatsen waar lak het makkelijkste loskomt is vooral op polyester en plastic onderdelen daar op deze 2 oppervlaktes verf zich het lastigst kan vasthouden.

Wrap Folies mogen alleen op kunststof auto onderdelen worden aangebracht als ze zijn geverfd volgens OEM-specificaties en als ze een volledig glad oppervlak hebben. Anders zal de hechting aanzienlijk worden aangetast. Een “waterdruppeltest” kan helpen bepalen of deze omstandigheden aanwezig zijn: bevochtig het plastic oppervlak met water. Als het water druppelsgewijs wegloopt, is het niet raadzaam om de folie aan te brengen. Als het water wegloopt zonder duidelijke druppelvorming, kan de folie op het plastic oppervlak worden aangebracht.
 

Neem in geval van twijfel voor de appilcatie altijd contact op met de autofabrikant of een gespecialiseerd schadeherstelbedrijf.

 

Is het structuur op de aangeboden folies voelbaar en op welke zijde lopen deze ?

Alle aangeboden folies waarin een structuur / reliëf verwerkt is, is het structuur of reliëf niet alleen zichtbaar voor het oog maar ook voelbaar. Het reliëf reflecteert het omgevingslicht afhankelijk van de inkijkhoek en laat het patroon leven. Het structuur / reliëf zijn echter slechts aan 1 zijde zichtbaar en voelbaar, bij montage aan de binnenzijde van bijvoorbeeld een raam zal het structuur of reliëf van buitenaf niet zichtbaar zijn.
Om ervoor te zorgen dat zo goed als alle projecten ook in één geheel gewrapt kunnen worden loopt het structuur van alle merken en type folies altijd over de langste / bestelbare lengte en niet over de standaard breedte van 152 cm. Bij afname van bijvoorbeeld 200 x 152 cm loopt het structuur dus over de bestelde lengte van 200 cm. 

 

Kunnen bepaalde kleuren of structuren van kleur verschillen bij montage in verschillende richtingen  ? 

Ja, alle folie's met een voelbaar en zichtbaar structuur, zoals geborstelde metaalstructuur of Carbon structuur, kunnen uiteindelijk in kleur gaan verschillen indien deze niet in dezelfde richting aangebracht worden.
Daarnaast kunnen alle Metallic, Pearl en Flip / Color Flow Wrap Folie's een andere kleur krijgen indien deze niet op dezelfde manier en in dezelfde richting aangebracht worden.
Dit zijn Directional folie's welke het liefste overal in dezelfde richting aangebracht dienen te worden.

De algemene regel is om alle folie als directioneel te behandelen. Als u dit doet, is de kans klein dat u ooit tegen problemen aanloopt wanneer oppervlaktes niet overeenkomen. Als u folie's op een ander oppervlakte draait komt u waarschijnlijk kleurverschillen tegen. De basis regel is; hoe groter het effect in de folie, hoe groter de kans dat er een kleurverschil in de folie ontstaat indien deze gedraaid wordt.

Voor het beste algehele eindresultaat, dient u dus geen afwisseling te maken in de aanbreng richting ( lengte en breedterichting ).

 

Kunnen folies van kleur verschillen  ? 

Ja, alle folies van alle merken kunnen ook van batch-tot-batch iets in kleur verschillen waardoor de afgebeelde kleuren op de website af kunnen wijken met de door u ontvangen folie.
Voor de meest consistente kleur, raden wij ook altijd aan om de benodigde hoeveelheid folie in 1 keer aan te schaffen en nooit in etappes. Indien de Folie in etappes worden besteld kunnen wij helaas geen garantie geven dat alle folie's qua kleur en metallic hoeveelheid identiek aan elkaar zijn. Indien u alles in 1x besteld houden wij er altijd rekening mee dat deze allemaal uit dezelfde batch afkomstig zijn. Indien de gewenste hoeveelheid folie bij ons niet op voorraad is of niet allemaal afkomstig is uit dezelfde batch zullen wij de volledige hoeveelheid nieuw bij de fabrikant bestellen.
Wilt u weten hoe de kleur in het echt is ? Dan raden wij u altijd aan om eerst een sample te bestellen alvorens u uw definitieve bestelling plaatst.

 

Ik heb 2x 30 x 152 cm besteld ontvang ik dan 1x 60 x 152 cm ?

Nee, indien u 2 x 30 x 152 cm besteld dan ontvangt u ook 2 rollen van 30 x 152 cm. 
Ook als u 2 x 200 x 152 cm besteld ontvangt u 2 aparte rollen van elk 200 x 152 cm i.p.v. 1 rol van 400 x 152 cm.

Op deze manier bieden wij u de mogelijkheid om de exacte afmetingen te kunnen bestellen welke u op dat moment nodig heeft. Naast dat dit u niet alleen tijd en extra arbeid scheelt, scheelt het u ook geld doordat u minder folie, overschot en afval overhoudt.

In sommige gevallen, worden folies wel in één geheel uitgeleverd, dit is echter alleen het geval bij de merken 3M, Oracal, Hexis, Avery, Sott en alleen bij afname van meerdere meters ( 100 x 152  cm ), indien hier sprake van is staat deze informatie tevens bij de desbetreffende artikelen vermeld. Kleinere hoeveelheden zoals : 20, 30 en 50 cm worden net zoals alle andere folies los uitgeleverd.

Heeft u toch een andere afmeting nodig en is deze niet direct te bestellen op onze website of staat deze niet vermeld ? Neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice, doorgaans kunnen wij namelijk alle folies leveren op afwijkende afmetingen.

 

De bovenste glanzende laag komt los ?!

Op diverse folie’s hebben wij een extra beschermlaag aangebracht welke de folie’s beschermen tijdens het klaar maken van uw bestelling en tegen eventuele transportschade / krassen.
Deze extra beschermlaag dient echter altijd voor montage verwijdert te worden, deze is zéér eenvoudig te verwijderen en geen onderdeel van het uiteindelijke eindresultaat.
Bij alle folie’s welke voorzien zijn van deze extra beschermlaag wordt een notificatie blad meegeleverd.
Meer informatie hierover kunt u terug vinden via de volgende link.

 

Kan het milieu ( zon, regel, hagel ect. ) de Wrap beschadigen ?

Ondanks dat de 3M 2080 Serie ; 1380 Serie en 1080 Serie, Avery SWF Folies, Hexis Wrap Folies, Oracal 970 en Oracal Tint Folie’s t.o.v. de Ultimate Wrap en Tint wel voorzien zijn van een speciale UV filter kunnen ook deze Wrap en Tint Folies (net zoals verf) worden aangetast door langdurige blootstelling aan zon, diverse weersinvloeden en verontreinigende stoffen. Dit is met name het geval op horizontale oppervlakken zoals de motorkap, kofferbak en dak. 

Niet alle kleuren verkleuren echter even snel, verkleuring, vergeling en vervaging komt het meest voor bij de kleuren Geel en Rood. Deze kleuren zullen t.o.v. alle beschikbare kleuren het eerste vervagen, daarna volgende de kleuren Blauw en Zwart. 

Indien mogelijk, zet een beplakte voertuig in een garage of in ieder geval in een schaduwrijk gebied gedurende de dag. 'S Nachts dient u de auto tegen dauw of regen te beschermen, welke zure verontreinigende stoffen kunnen bevatten (een veel voorkomend probleem in veel grote grootstedelijke gebieden). Wanneer een garage niet beschikbaar is, dek uw voertuig dan overdag’s en 's nachts af met een hoes. 

Als uw wrap of tint folie toch verkleurt of bruin wordt (veroorzaakt door blootstelling aan de zon of zure vervuiling), dient u deze onmiddellijk te verwijderen van het voertuig om de doordrukking aan de onderliggende verf te voorkomen. 

 

Hoe moet de Wrap Folie verwijderd worden ?

Doordat alle Wrap Folies uitgerust zijn met een hoogwaardige lijm voor optimale prestaties, is het mogelijk dat er wat lijmresten achterblijven op het oppervlak wanneer u de folie verwijdert. Zulke restanten kunnen eenvoudig worden verwijderd met een silicone vrije, industriële wasmiddel.

Omgeving en oppervlaktetemperatuur moeten minimaal + 20 ° C zijn voordat de Wrap Folies kunnen worden verwijderd. Til eerst een hoek van de Wrap Folie voorzichtig op met een mesje. Trek vervolgens de folie langzaam van het oppervlak in een hoek van 180 °. Bij matig opwarmen van de folie met een heteluchtpistool tot + 40 ° C of maximaal + 60 ° C wordt het verwijderen aanzienlijk vergemakkelijkt.
De manier van het verwijderen wordt ook aanzienlijk beïnvloed door het type en de textuur van het oppervlak en de gebruiksomstandigheden.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de kosten die worden gemaakt voor het verwijderen van onze folies.

 

Wat is het verschil tussen Carbon Folie First Class Serie en de Buget Fine / Groot Serie ?

Het verschil tussen de Zwart Carbon Budget Fine Serie en de Groot is vooral de structuurdikte. De Zwart Carbon Groot Serie heeft de Originele structuurdikte terwijl de Fine juist een kleinere structuur heeft voor een fijner resultaat en speciaal voor de kleinere onderdelen. 

Daarnaast hebben wij ook de Originele Zwart Carbon First Class Serie in ons assortiment deze is met een folie dikte van 180 micron van een dikkere kwaliteit dan de Budget Serie welke een dikte heeft van 160 micron.  Het Totale verschil in dikte bedraagt 60 Micron 

 

 Budget Fine KwaliteitBudget Groot KwaliteitFirst Class Kwaliteit 
    
Dikte Folie160 Micron160 Micron180 Micron
Dikte Lijm20 Micron20 Micron30 Micron
Dikte Siliconenpapier140 Micron140 Micron180 Micron
    
Totaal320 Micron320 Micron390 Micron

 

Hoe worden de folie's verzonden ?

Na het plaatsen van uw bestelling zal de door u bestelde folie('s) in de gewenste afmetingen op maat worden gemaakt.
Hierna wordt de door u bestelde folie('s) ingewikkeld / ingepakt in een beschermende transport folie om vervolgens te worden verzonden in een speciale beschermende koker zodat u geen gevouwen folie ontvangt. 
Omdat wij folie's nooit vouwen is het helaas niet mogelijk deze te laten opsturen via normale brievenbuspost.


Ik wil mijn auto wrappen met Wrap Fole, hoeveel meter heb ik nodig ?
 

 

Grote van de wagen

 

Voorbeelden

Hoeveelheid Folie

  Compacte Middenklasse

 

Audi A3, BMW 1 Serie, Citroën C4, Opel Astra, Mercedes A Klasse, Mercedes CLA, Seat Leon, VW Golf, VW Beetle, Volvo V40

 

  15 Meter

  Middenklasse

 

Audi A4, Audi A5, BMW 3 Serie, Ford Mondeo, Opel Insignia, Toyota Prius, VW Passat, Volvo V60

 

 

  15 – 18 Meter

 

  Hogere Middenklasse

 

Audi A6, BMW 5 Serie, Chevrolet Camaro, BMW 6 Serie, Ford Mustang , Mercedes E Klasse, Jaguar XF, Volvo V70

 

 

 

  18 – 20 Meter

 

  Top Klasse

 

Audi A8, BMW 7 Serie, Jaguar XJ, Mercedes S Klasse, Maserati Quattroporte, Porsche Panamera

 

 

  20 – 23 Meter

  Grote SUV

 

Alfa Romeo Stelvio, Audi Q5, Audi Q7, BMW X3, BMW X5, BMW X6, Range Rover Evoqué, Mercedes M Klasse / GLE, Porsche Cayenne, VW Touareg, Volvo XC60, Volvo XC90

 

 

  23 – 30 Meter

 

Bovenstaande afmetingen kunnen gebruikt worden als richtlijn en zijn op basis van NON-Directional folie's.

 

Ik wil mijn scooter wrappen met Wrap Fole, hoeveel meter heb ik nodig ?
 

 

Voorbeelden

Hoeveelheid Folie

 

  Scooter

 

 

Kymco Agility, Sym Allo, Sym Mio, Vespa Sprint, Peugeot Kisbee, Peugeot Speedfight, Piaggio Zip

 

  2 - 4 Meter

Bovenstaande afmetingen kunnen gebruikt worden als richtlijn en zijn op basis van NON-Directional folie's.Er zit een kreukel/vouw in de 3D carbon folie !

Maakt u zich géén zorgen. De 3D carbon folie is een waanzinnig product en kreukels/vouwen zijn zonder probleem (evt met föhn) eruit te halen.

 Hoe zit het met de garantie ?

Voordat wij uw bestelling de deur uit doen wordt deze uitvoerig gecontroleerd en getest op gebreken. Bij gebreken of oneffenheden wordt uw bestelling niet verzonden maar vervangen met een onbeschadigd/werkend product, waarna uw bestelling alsnog zo spoedig mogelijk verzonden wordt. Daarnaast besteden wij uiterste zorg aan het goed verpakken van uw bestelling om transportschade te voorkomen.

Elke garantie, restitutie en aansprakelijkheid is met name uitgesloten in het geval van:

• Nieuw lakwerk op voertuigen dat niet volledig droog of volledig uitgehard is op het moment van aanbrengen
• Krassen op lakwerk welke aangebracht zijn tijdens de montage, zogenoemde snijlijnen
• Aanbrengen op ongeschikte oppervlakken en op onprofessioneel ( spuitbus ) geverfde oppervlakken
• Oppervlakken die niet op de juiste manier zijn voorbereid
• Krassen / beschadigingen welke na levering of montage aangebracht zijn
• Gebruik van materialen in combinatie met materialen van andere fabrikanten / leveranciers
• Verschillende batches gebruiken voor het wrappen van één object
• Gebruik van producten of productcombinaties die niet worden aanbevolen voor de beoogde toepassing
• Ongepaste of onjuiste toepassing door ongeschoolde of niet-professionele wrappers / zelf aanbrengen
• Lakwerk dat loskomt bij het verwijderen van de folie en veranderingen in het lakwerk (bijvoorbeeld "spookbeelden")
• Folies die loskomen van gebogen ribbels met scherpe randen (vaak gezien in bedrijfsvoertuigen zoals bestelwagens of paneelwagens)
• Blootstelling aan de buitenlucht van de film kan leiden tot lichte kleurvervaging, geleidelijke verandering van glans en slijtage na verloop van tijd is normaal, wat niet wordt gedekt door een garantie.

Deze wijzigingen duiden niet op een product / productiefouten en vallen niet onder een garantie.

 

 

 

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel