Folie zekeren

Na al het harde werk en veel moeite wilt u niet dat de folie op cruciale onderdelen, hoeken, randen of overlappingen loskomt of dat bij geprinte en meerlaags folie’s vocht tussen de folie en de glanzende of matte Coatingslaag komt . Bij een incorrecte applicatie kan het helaas voorkomen dat dit toch gebeurt, maar waardoor wordt dit veroorzaakt en is dit op te lossen ?  Graag geven wij u hier meer informatie over.

 

Veroorzakers

De meest cruciale stap is de eerste stap voordat u begint met wrappen echter is dit vaak ook de meest gemaakte fout. Voordat u begint met wrappen dient u de te beplakken oppervlakte grondig en correct te reinigen.

Een schone ondergrond is uiteraard erg belangrijk voor een mooi plakresultaat. Gebruik echter geen glassex of gelijkend schoonmaakmiddel omdat deze silicionen bevatten. De siliconen worden in het schoonmaakmiddel gedaan om er voor te zorgen dat vuil minder goed hecht. Folie’s plakken hier echter ook niet op. Veel beter is het om een klein beetje zeepsop te gebruiken, of een andere zuivere ontvetter (groene zeep, ammoniak). Ook bieden wij speciale schoonmaakdoekjes aan met 70% Isopropyl Alcohol waarmee de ergste en meeste onzichtbare vuil verwijdert wordt. 

U dient echter niet alleen de oppervlakte te reinigen maar ook alle randen, naden en kieren. Vuil hoopt zich in alle raden en kieren van bijvoorbeeld bumpers, koplampen enzovoort in grote mate op. Indien dit vuil niet zorgvuldig wordt verwijdert bestaat de kans dat de folie zich niet goed laat hechten. Als dit vuil eenmaal aan de lijm is gehecht is er geen weg meer terug en is deze onbruikbaar geworden.

Dit geld ook voor het vasthouden van de folie, tijdens de montage dient u de folie altijd vast te houden en ontkomt u er niet aan dat u de lijm laag aanraakt, echter dient u dit altijd te minimaliseren tot minimum.  De vetten en huids smeer kunnen er namelijk ook voor zorgen dat de folie zich minder goed laat hechten of zelfs kan loskomen.

Door de algemene regel te hanteren en een overlap te nemen van minimaal 20 cm voorkomt u deze problemen.

Ondanks al deze stappen bestaat er nog altijd de kans dat na het aanbrengen de folie loskomt.
Op plekken waar het meeste vocht blijft staan en waar u een Wrap Folie heeft aangebracht hebben de grootste kans op eventuele ‘vocht’ schade. Vocht en vuil zijn de nummer 1 veroorzakers voor het loskomen en beschadigen van uw folie.
Bij een standaard enkellaags ongeprinte wrap folie komt vaak bij een incorrect installatie, op deze specifieke plaatsen, de folie na loop van tijd los. Bij een geprinte wrap folie zoals met een Leger Print, Stickerbomb, of meerlaagse folie zoals Hoogglans Zwart en Chroom bestaat echter ook nog de kans dat er vocht vanaf de gesneden randen tussen de lagen folie komt met kans op beschadigingen van binnenuit.

 

Oplossingen

Om er zeker van te zijn en uw wrap en overlappingen zonder problemen perfect op z’n plek blijven zitten hebben wij 2 oplossingen.
 

3M hechtingsprimer

De eerste hulpmiddel is een speciale 3M hechtingsprimer. Deze 3M VHB 94 Primer zorgt voor hoge hechting op kritieke ondergronden zoals PE, PP, ABS, PET/PBT-mengvormen, beton, hout, glas, metaal en beschilderde metalen oppervlakken. Waardoor u dus niet meer bang hoeft te zijn dat de folie kort na het aanbrengen weer loskomt van de ondergrond. 

Het belangrijkste is dat u deze primer aanbrengt op de meest cruciale plekken waar de kans het grootst is dat de folie los kan komen, in de meeste gevallen is dit langs randen of waar de folie wordt afgesneden. Deze primer kunt u dan ook het beste aanbrengen op de randen van bijvoorbeeld uw; spatbord, grille, spiegelkappen, brandstofklepje enzovoort. Het aanbrengen van de primer in het midden is dan vaak ook overbodig.
 

3M Edge Sealer / Primer 3950

De tweede hulpmiddel is zowel te gebruiken als hechtingsprimer als sealer. De 3M Edge Sealer / Primer 3950 is een vloeistof die kan worden toegepast om randen (overlappingen) van folies af te dichten om zo te verhinderen dat de folie loslaat door blootstelling aan het milieu / reiniging of dat er vocht tussen de lagen folie komt.

In de meeste gevallen is dit langs randen of waar de folie wordt afgesneden. Deze primer kunt u dan ook het beste aanbrengen op alle randen vooral alle gesneden raden en op plaatsen waar het vaaks vocht blijft staan! Enkele voorbeelden hiervan zijn; spatborden, dorpels, raamlijsten, grille, spiegelkappen, brandstofklepje enzovoort.  Voor een goede montage dient u 1 of 2 lagen sealer aan te brengen waarbij u rekening dient te houden dat vanaf de gesneden rand 50% op de folie wordt aangebracht en 50% op het carrosserie.

Naast het sealen kunt u de vloeistof ook onder de randen aanbrengen waardoor deze als Primer functioneert.

 

 

 

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel