Minimaliseer of elimineer krassen tijdens het aanbrengen van een Tint Folie

 

Dit heeft u nodig

De oplossing voor een krasvrije installatie is vrij eenvoudig. Het enige wat u nodig heeft is een goede kwaliteits rakel met een zachte rand en wat zeepwater. Een rakel met een zachte vilt of alcantararand zijn perfect. U kunt ook uw eigen zachte rand creëren door vilt of een andere materiaal op de rakel te lijmen; echter dient u dan het materiaal wat u wilt gaan gebruiken dan wel eerst te testen of deze de folie niet krast!
 

Zo doet u het

De truc om krassen te minimaliseren is door gebruik te maken van een water en zeep oplossing. Door gebruik te maken van deze methode bevochtigd u niet de onderkant van de folie maar de bovenkant. Door deze omgekeerde natte applicatie werkt de vloeistof als een smeermiddel welke de rakel glad over de Tint Folie of andere gevoelige folie’s laat glijden. Hierdoor minimaliseert of elimineert u zelfs krassen welke vaak ontstaan tijdens de installatie.

Wees altijd voorzichtig dat de lijm (onderkant van vinyl) niet te nat wordt, omdat anders de hechting van de folie dramatisch kan afnemen.
 

Zodra de folie op uw voertuig is aangebracht, droogt u het paneel en controleer dan op krassen. Zeer kleine krasjes kunnen waarschijnlijk worden verwijderd met behulp van wat warmte van een warmtepistool, of ze gaan uiteindelijk weg als het voertuig in de zon staat.

 

 

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel