Het ontstaan van krassen is doorgaans helaas moeilijk tegen te houden, de meeste krassen ontstaan tijdens het aanbrengen van de folie, de opslag hiervan maar ook tijdens het schoonmaken.
Veel andere voorkomende manieren waarop krassen zich kunnen voordoen zijn wanneer tassen en kleding langs het oppervlak schuren, winkelwagentjes en autodeuren de folie raken en tijdens het leunen tegen de auto. De meeste krassen / schuurplekken komen vooral voor op de zachtere en Glanzende Wrap Folie’s tijdens de verwerking en verzending hiervan. Deze schuurplekken kunnen soms zorgen voor een doffe finish wat soms lijkt op “orange peel” of een “milky finish”  


 

Door de correcte stappen te ondernemen is het mogelijk om ervoor te zorgen dat de kans op krassen tijdens de installatie worden geminimaliseerd of zelfs volledig worden elimineert.

Meer informatie hierover kunt u terug vinden op de volgende informatiepagina : Vermijd KrassenTegenwoordig zijn er echter diverse zelfherstellende Wrap Folie’s op de markt waardoor krassen of schuurplekken gemakkelijk verwijdert kunnen worden. Onder deze Wrap Folie’s bevinden zich o.a. de 3M 2080 Serie, Oracal 970 Serie en de Avery Supreme Wrapping Films.


Om krassen of schuurplekken te verwijderen heeft u slechts 1 ding nodig namelijk een Heteluchtpistool.

Afhankelijk van de onvolkomenheden dient u de Wrap Folie te verwarmen tot een temperatuur van min. 50°C tot max. 107°C .

Houd het Heteluchtpistool ongeveer 6-8 centimeter van het oppervlak en beweeg het pistool over het oppervlak in lange lineaire en cirkelvormige bewegingen, richt hierbij de hitte niet gedurende een lange tijd op één enkele plek! Blijf gedurende ongeveer een minuut over de oppervlakte en onvolkomenheden gaan.
Bij diepere onvolkomenheden is het aan te raden dit proces meerdere keren te herhalen, hoe vaker u het doet des te meer het oppervlakte weer gaat glimmen.
 

Bij Matte Wrap Folie dient u extra rekening te houden met het volgende.
Indien u gebruik maakt van teveel warmte of de Heteluchtpistool te lang op één enkele plek blijft fixeren bestaat de kans dat een Matte Folie Glanzende plekken krijgt. De Matte finish verbrandt dan als het ware waardoor deze Glanzend wordt.
   

   

         

 

Omdat warmte het magische ingrediënt is, kan afhankelijk van de weersomstandigheden het buiten laten staan van de auto / motor op een warme dag voor hetzelfde effect zorgen.

Indien u niet over een Heteluchtpistool beschikt of dit een beangstigend idee vindt kunt u ook gebruik maken van een haarföhn. I.v.m. de warmte wat een haarföhn afgeeft t.o.v. een heteluchtpistool kan dit langer duren, echter kunt u zo ook meer de warmte verdelen. Of u kunt natuurlijk uw voertuig buiten in de warme zon laten staan.

 

 

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel