Hoe moeten de Tint Folies worden aangebracht ?

De Plakinstructies voor onze Tint Folies kunt u Hier downloaden

 

Kan een Tint Folie ook worden gebruikt voor het Tinten van ramen ?

Ja dat is mogelijk, echter omdat het hier gaat om een Tint Folie speciaal ontwikkeld voor het tinten van Mistlampen, Koplampen, Achterlichten ect. zal nooit hetzelfde resultaat worden behaald als dat u gebruik zal maken van een Tint Folie bestemd voor het tinten van ramen.

U dient dan ook rekening te houden dat als u ramen gaat tinten met een tint folie welke bestemd is voor lichtunits, de helderheid / doorzichtigheid niet hetzelfde is als bij een raamfolie.

Door de andere chemische samenstelling van de lijm zal de doorzichtigheid afnemen t.o.v. een raamfolie, in hoeverre dit het geval is is afhankelijk van o.a. de donkerheid van de tint, de ondergrond ( glas of plastic) en of de ondergrond al van zichzelf getint is.

Wenst u dus een raam of een ander doorzichtige item te tinten en wilt u de helderheid / doorzichtigheid behouden ? Kies dan altijd voor een raamfolie welke specifiek hiervoor ontwikkeld is.

 

Kunnen de Tint Folies met water worden aangebracht ?

De Ultimate Tint folies als de Oracal Tint Folies kunnen zowel nat als droog worden aangebracht.
Gebruik echter nooit te veel water, door gebruik te maken van te veel water kan de lijmlaag worden beschadigd waardoor de hechtkracht zal afnemen. Doordat de lijmlaag beschadigd kan raken bij het gebruik van te veel water kan de folie een wazig effect krijgen wanneer deze is geïnstalleerd. Probeer ook te allen tijde uw vingers nat te houden om te voorkomen dat het oppervlak wordt verontreinigd of dat u vingerafdrukken achterlaat.

 

Aanbrengen met of zonder water en welk mengsel ?

Het aanbrengen kan zowel met als zonder water, het is net hoe ervaren u bent.
Doorgaans is het aanbrengen van een Tint Folie in combinatie met water makkelijker omdat dan de Tint Folie nog verschuifbaar is. Eventuele luchtbellen zijn in combinatie met water ook gemakkelijker weg te rakelen.

Het beste kunt u gebruik maken van Ge­de­mi­ne­ra­li­seerd wa­ter, Ge­de­mi­ne­ra­li­seerd wa­ter is t.o.v. normaal kraanwater kalkvrij. Hierdoor krijgt u geen kalkaanslag en/of vlekken onder de Tint Folie en wordt de kans op een mistig effect geminimaliseerd.
Ge­de­mi­ne­ra­li­seerd wa­ter is doorgaans goed verkrijgbaar bij uw lokale drogisterij of supermarkt en is met een prijs van +/- € 0,50,- per liter erg voordelig.

Echter zoals hierboven beschreven is gebruik van te veel water ook weer niet goed omdat er dan teveel vloeistof onder de Tint Folie kan achterblijven waardoor er kleine belletjes ontstaan welke weer voor een mistig effect kunnen zorgen.  

 

Bubbels en structuur onder de Tint Folie ?

Het is niet ongebruikelijk dat na de installatie kleine luchtbelletjes achterblijven of dat de Tint Folie lichtelijk wazig is. Doordat de folie poreus is kunnen kleine luchtbelletjes welke niet weg te rakelen zijn verdampen. Over het algemeen gebeurt dit binnen een paar dagen tot 1 á 2 weken, dit is echter afhankelijk van zowel de aanbreng, buiten / omgevingstemperatuur en de gebruikte vloeistof.
Als een grotere bel niet naar de rand kan worden weggerakeld, dient u deze met een naald voorzichtig in te prikken. Vervolgens dient u de Tint Folie te verhitten om het gaatje dicht te maken. 

Indien u gebruik heeft gemaakt van te veel water kan de lijmlaag beschadigd zijn geraakt waardoor er een wazig effect kan optreden. Ook kunnen er als het ware lijnen onder de Tint Folie zichtbaar worden, dit wordt veroorzaakt door de lijm welke naar elkaar toe is getrokken. Deze effecten / structuren zijn niet meer te herstellen en zullen na verloop van tijd ook niet meer uit zichzelf weggaan.

Houd u er ook rekening mee dat de Tint Folie vlekken kan krijgen in de toplaag indien deze langdurig en op een incorrecte manier wordt verhit terwijl er nog waterbubbels onder de folie aanwezig zijn.

 

Kan een Tint Folie worden geïnstalleerd over krassen of steenslag ?

Ja, een Tint Folie kan over krassen en steenslag worden aangebracht. Echter is een Tint Folie doorgaans erg dun en flexibel om alle contouren van uw voertuig mooi te laten overkomen, maar dat betekent ook dat elke imperfectie zoals een kras of een steenslag, door de folie heen zichtbaar zal blijven.

 

Mijn koplampen of achterlichten zijn breder dan 30 cm.

Moderne auto’s krijgen steeds grotere koplamp en achterlicht units hierdoor bestaat de kans dat de standaard breedte van 30cm niet meer toereikend genoeg is. Om dit probleem op te lossen hebben wij speciaal de APA en Oracal Tint Folies ook in ons assortiment genomen welke een standaard breedte hebben van 50cm of zelfs 126cm.

 

De bovenste glanzende laag komt los?!

Op de Ultimate Tint Folies hebben wij een extra beschermlaag aangebracht welke de folie’s beschermen tijdens het klaar maken van uw bestelling en tegen eventuele transportschade / krassen.

Deze extra beschermlaag dient echter altijd voor montage verwijdert te worden, deze is zéér eenvoudig te verwijderen en geen onderdeel van het uiteindelijke eindresultaat.
Bij alle folie’s welke voorzien zijn van deze extra beschermlaag wordt een notificatie blad meegeleverd.

Meer informatie hierover kunt u terug vinden via de volgende link.

 

 

Kan het milieu ( zon, regel, hagel ect. ) de Tint Folie beschadigen?

Ondanks dat de APA en Oracal Tint Folie’s t.o.v. de Ultimate Tint wel voorzien zijn van een speciale UV filter kunnen ook deze Tint Folies (net zoals verf) worden aangetast door langdurige blootstelling aan zon, diverse weersinvloeden en verontreinigende stoffen. 

Niet alle kleuren verkleuren echter even snel, verkleuring, vergeling en vervaging komt het meest voor bij de kleuren Geel en Rood. Deze kleuren zullen t.o.v. alle beschikbare kleuren het eerste vervagen, daarna volgende de kleuren Blauw en Zwart. 

Indien mogelijk, zet een beplakt voertuig in een garage of in ieder geval in een schaduwrijk gebied gedurende de dag. 'S Nachts dient u de auto tegen dauw of regen te beschermen, welke zure verontreinigende stoffen kunnen bevatten (een veel voorkomend probleem in veel grote grootstedelijke gebieden). Wanneer een garage niet beschikbaar is, dek uw voertuig dan overdag’s en 's nachts af met een hoes.  Als uw Tint Folie toch verkleurt of bruin wordt (veroorzaakt door blootstelling aan de zon of zure vervuiling), dient u deze onmiddellijk te verwijderen van het voertuig om de doordrukking aan de onderliggende verf te voorkomen. 

 

Hoe zit het met de garantie?

Voordat wij uw bestelling de deur uit doen wordt deze uitvoerig gecontroleerd en getest op gebreken. Bij gebreken of oneffenheden wordt uw bestelling niet verzonden maar vervangen met een onbeschadigd/werkend product, waarna uw bestelling alsnog zo spoedig mogelijk verzonden wordt. Daarnaast besteden wij uiterste zorg aan het goed verpakken van uw bestelling om transportschade te voorkomen.
 
Elke garantie, restitutie en aansprakelijkheid is met name uitgesloten in het geval van:

• Nieuw lakwerk op voertuigen dat niet volledig droog of volledig uitgehard is op het moment van aanbrengen
• Aanbrengen op ongeschikte oppervlakken en op onprofessioneel geverfde oppervlakken
• Oppervlakken die niet op de juiste manier zijn voorbereid
• Gebruik van materialen in combinatie met materialen van andere fabrikanten / leveranciers
• Verschillende batches gebruiken voor het wrappen van één object
• Gebruik van producten of productcombinaties die niet worden aanbevolen voor de beoogde toepassing
• Ongepaste of onjuiste toepassing door ongeschoolde of niet-professionele wrappers / zelf aanbrengen
• Lakwerk dat loskomt bij het verwijderen van de folie en veranderingen in het lakwerk (bijvoorbeeld "spookbeelden")
• Folies die loskomen van gebogen ribbels met scherpe randen (vaak gezien in bedrijfsvoertuigen zoals bestelwagens of paneelwagens)
• Blootstelling aan de buitenlucht van de film kan leiden tot lichte kleurvervaging, geleidelijke verandering van glans en slijtage na verloop van tijd, wat niet wordt gedekt door een garantie.

Deze wijzigingen duiden niet op een product / productiefouten en vallen niet onder een garantie.

 

 

© 2011 - 2024 Ultimate Tuning | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel